Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά από το λίπος και το χαλαρό δέρμα

Διαβάστε παρακάτω τις διαφορές

Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά από το λίπος και το χαλαρό δέρμα

Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να ξεχωρίσετε το λίπος από το χαλαρό δέρμα.

Μερικές φορές το λίπος και το χαλαρό δέρμα μπορεί να νομίζετε ότι είναι περίπου το ίδιο στο σώμα σας. Το χαλαρό δέρμα είναι κάτι που μπορείτε να τσιμπήσετε εύκολα στο σώμα σας, ενώ αντίθετα το επίμονο λίπος στέκεται, χωρίς ζάρες και το δέρμα είναι σφιχτό.

Δεν μπορείτε πραγματικά να πιάσετε ή να τσιμπήσετε το υπερβολικό λίπος λόγω του λιπώδους ιστού υψηλής πυκνότητας. Επιπλέον, το χαλαρό δέρμα εμφανίζεται συνήθως ζαρωμένο και χαλαρό σε ορισμένες περιοχές, κάτι που φαίνεται εντελώς διαφορετικό από τα επίμονα εναποθέματα λίπους.

Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η δραστική απώλεια βάρους, το κάπνισμα ή η εγκυμοσύνη προκαλούν χαλαρό δέρμα. Διαφορετικά, δεν θα δείτε κρεμασμένο δέρμα όταν διατηρείτε το ίδιο σωματικό βάρος για χρόνια. Το λίπος είναι σαρκώδες και σφιχτό, που σημαίνει ότι κάθεται σταθερά χωρίς να κρέμεται ή να ζαρώνει.

Λίπος ή χαλαρό δέρμα: Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά

Θα μπορούσατε να κάνετε το τεστ με το τσίμπημα για να προσδιορίσετε τη διαφορά.

Το τσίμπημα του χαλαρού δέρματος θα είναι εύκολο αν μπορείτε να το τεντώσετε και να το τραβήξετε. Αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης ινών κολλαγόνου στο δέρμα σας. Ωστόσο, δεν μπορείτε να τσιμπήσετε το σπλαχνικό λίπος.

Πώς μοιάζει το χαλαρό δέρμα;

Το χαλαρό δέρμα μπορεί να κρεμάσει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μερικών ρυτίδων, ειδικά αν έχετε γεννήσει πρόσφατα ή έχετε χάσει βάρος. Επιπλέον, το δέρμα είναι εύκολα εύκαμπτο όταν πιέζεται, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν πρόκειται για περίσσεια ιστού.

Ο μειωμένος σχηματισμός κολλαγόνου στο δέρμα σας μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στο σώμα. Μερικά κοινά σημεία μπορεί να είναι το πάνω μέρος του λίπους της κοιλιάς ή οι μηροί σας. Το δέρμα που φαίνεται να πέφτει δεν είναι λίπος.

Αιτίες χαλάρωσης του δέρματος:

Απώλεια μεγάλου βάρους
Πρόσφατη εγκυμοσύνη
Κάπνισμα
Ηλικία
Σωματική ασθένεια
Έκθεση στον ήλιο
Πώς μοιάζει το υπερβολικό λίπος;
Οποιοδήποτε σημάδι περίσσειας λίπους θα προεξέχει από το σώμα σας. Αυτά τα λιποκύτταρα συνήθως αυξάνονται λόγω κακής διατροφής, έλλειψης άσκησης ή υψηλής πρόσληψης αλκοόλ.

Το υποδόριο λίπος είναι ο τύπος λίπους που βρίσκεται κάτω από το δέρμα σας. Η υπερβολική ποσότητα λίπους μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και στεφανιαίας νόσου. Η φροντίδα του σώματός σας είναι πολύ σημαντική για τη μείωση των λιποκυττάρων και τη μείωση του σπλαχνικού λίπους που βρίσκεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα.

Αιτίες για πιο επίμονο λίπος:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κακός ύπνος
Αφυδάτωση
Εθισμός στη ζάχαρη
Πρόχειρο φαγητό
Καθιστική ζωή
Υπολειτουργικός θυρεοειδής
Διατροφή με βάση το αλάτι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.