ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πως πρέπει να τρώμε τα φρούτα για να έχουμε καλή υγεία

Άγουρα ή ώριμα είναι καλύτερα

Πως πρέπει να τρώμε τα φρούτα για να έχουμε καλή υγεία

Τα φρούτα εμφανίζουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και προάγουν την υγεία. Πέρα όμως από το κομμάτι της υγείας βοηθούν και στον κορεσμό.

Για την ακρίβεια, οι φυτικές ίνες έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν νερό. Έτσι, σε βοηθούν να χορταίνεις πιο εύκολα, αλλά και πιο γρήγορα.

Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείτε να πάρετε πολλά αντιοξειδωτικά από αυτά. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ, να φάτε ένα άγουρο φρούτο;

Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε πρέπει να έχετε κάποια οφέλη ή λόγους για να το κάνετε. Τα περισσότερα από τα φρούτα έχουν τα δικά τους οφέλη από την κατανάλωση τους σε διαφορετικά στάδια.

Ποια φρούτα είναι πιο υγιεινά για την υγεία; Τα άγουρα ή τα ώριμα;

Όταν αγοράζετε φρούτα, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι αγοράζουν  άγουρα. Σύμφωνα με την Shilpa Singh, κλινική διατροφολόγο από το νοσοκομείο Fatima Lucknow, ορισμένα άγουρα φρούτα παρέχουν καλύτερες ποσότητες πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών από τα ώριμα. Επίσης, έχουν μικρότερη ποσότητα ζάχαρης, επομένως τα καθιστούν υγιεινή επιλογή για διαβητικούς.

Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα ώριμα φρούτα έχουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες τα άγουρα επειδή είναι πιο γλυκά, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Η αυξημένη γλυκύτητα οφείλεται στο ότι τα ώριμα φρούτα περιέχουν περισσότερα σάκχαρα και έτσι έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (είναι η ταχύτητα με την οποία αυξάνει ένα τρόφιμο το σάκχαρο στο αίμα) απ’ ό,τι τα άγουρα. Η άγουρη (πράσινη) μπανάνα λ.χ. έχει 20% σάκχαρα, ενώ όταν ωριμάσει και αρχίσει να μαυρίζει έχει 80% σάκχαρα.

Ορισμένα άγουρα φρούτα, εξάλλου, όπως οι πράσινες μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε άπεπτες διαιτητικές (φυτικές) ίνες, οι οποίες προκαλούν παρατεταμένο κορεσμό της πείνας και αργή παροχή ενέργειας (θερμίδων) στον οργανισμό.

Συνεπώς, όσο πιο άγουρα είναι τα φρούτα με τόσο πιο αργό ρυθμό αυξάνουν το σάκχαρο και τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη, αναφέρει η Singh.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.