ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώς το λίπος στην κοιλιά αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Η συσώρρευση λίπους στην κοιλιά μειώνει τη ροή του αίματος που χρειάζεται για τη σεξουαλική απόδοση

Πώς το λίπος στην κοιλιά αυξάνει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας

Το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς δυσκολεύει την επίτευξη στύσης στους άνδρες μέσης ηλικίας, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη.

Συγκεκριμένα, εννέα στους δέκα μεσήλικους άνδρες με περίμετρο μέσης μεγαλύτερη των 101 εκατοστών, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας.

Το ποσοστό αυτό είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες 25% υψηλότερο στους άνδρες αυτούς συγκριτικά με εκείνους που έχουν περίμετρο μέσης 94 εκατοστών, οι οποίοι βιώνουν ήπια δυσκολία στύσης.

Οι άνδρες με μεγαλύτερη περίμετρο μέσης είχαν επίσης σχεδόν 25% λιγότερους οργασμούς και ήταν λιγότερο ικανοποιημένοι σεξουαλικά.

Η συσώρρευση λίπους στην κοιλιά μειώνει τη ροή του αίματος που χρειάζεται για τη σεξουαλική απόδοση και επηρεάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης, υποστηρίζουν οι Τούρκοι ερευνητές που πραγματοποίησαν την εν λόγω μελέτη.

«Πρόκειται για κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τις αρτηρίες όταν εκδηλώνεται κάποια καρδιακή νόσος», αναφέρει ο καθηγητής Mustafa Bolat.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης, ο σεξολόγος Phillip Hodson τονίζει ότι «η μεγαλύτερη κοιλιά στον άνδρα δεν είναι επιβλαβής μόνο για την καρδιά. Υπάρχει πλέον σαφής σύνδεση με την έναρξη, τη συνέχεια ή την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Επίσης, το κοιλιακό λίπος μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα, παρεμβαίνοντας έτσι στην ορμονική ισορροπία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.