ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πόσο ύπνο χρειάζεται ο οργανισμός ανάλογα με την ηλικία μας

O ύπνος βοηθάει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας

Πόσο ύπνο χρειάζεται ο οργανισμός ανάλογα με την ηλικία μας

Ο ύπνος είναι ένας απαραίτητος παράγοντας για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου.

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή υγεία και λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο οργανισμός μας αναπαράγει και επισκευάζει κύτταρα και ιστούς, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και επαναφορτίζει τις ενεργειακές μας αποθήκες.

Επίσης, ο ύπνος βοηθάει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας.

Ένας καλός ύπνος μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες και της έντασης, καθώς και να βελτιώσει τη μνήμη και την απόδοση σε εργασίες.

Η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου που χρειαζόμαστε είναι διαφορετική ανάλογα με την ηλικία μας και τις ατομικές μας ανάγκες

Πόσο ύπνο χρειαζόμαστε ανάλογα με την ηλικία μας.

0-3 μηνών: Τα βρέφη αυτής της ηλικίας χρειάζονται περίπου 14-17 ώρες ύπνου την ημέρα, συνήθως χωρισμένες σε σύντομα και συχνά υπνάκοι.

4-11 μηνών: Τα νήπια χρειάζονται περίπου 12-15 ώρες ύπνου την ημέρα, συνήθως χωρισμένες σε πέντε ή έξι μικρούς υπνάκους.

12-23 μηνών: Τα παιδιά αυτής της ηλικίας χρειάζονται περίπου 11-14 ώρες ύπνου την ημέρα, συνήθως χωρισμένες σε δύο ύπνους, τον πρωινό και τον απογευματινό.

Παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών): Τα παιδιά αυτής της ηλικίας χρειάζονται περίπου 10-13 ώρες ύπνου την ημέρα, συνήθως τη νύχτα.

Παιδιά σχολικής ηλικίας (6-13 ετών): Τα παιδιά αυτής της ηλικίας χρειάζονται περίπου 9-11 ώρες ύπνου την ημέρα, συνήθως το βράδυ και χωρίς να χρειάζεται να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ενήλικες (18-64 ετών): Οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7-9 ώρες ύπνου την ημέρα. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το άτομο, αλλά και με το επίπεδο δραστηριότητας και τη σωματική και ψυχολογική του κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηλικιωμένοι (65+ ετών): Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται περίπου 7-8 ώρες ύπνου την ημέρα. Με την ηλικία τους, η ανάγκη για ύπνο μπορεί να μειωθεί, αλλά η ποιότητα του ύπνου είναι εξίσου σημαντική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.