ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠΟΥ: «Η μοναξιά αποτελεί παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία»

Η μοναξιά ξεπερνά τα σύνορα και μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της υγείας

ΠΟΥ: «Η μοναξιά αποτελεί παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημιούργησε μια διεθνή επιτροπή για τη μοναξιά, η οποία μπορεί τελικά να είναι τόσο επικίνδυνη για την υγεία των ανθρώπων όσο το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.

Ο ΠΟΥ έχει δηλώσει ότι η μοναξιά είναι μια πιεστική παγκόσμια απειλή, με τον γενικό χειρουργό των ΗΠΑ να λέει ότι τα αποτελέσματά της στη θνησιμότητα ισοδυναμούν με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.

Ο ΠΟΥ δημιούργησε μια διεθνής επιτροπή για τη μοναξιά – με επικεφαλής τον γενικό χειρουργό των ΗΠΑ, Dr Vivek Murthy, και τον απεσταλμένο της Αφρικανικής Ένωσης για τη νεολαία, Chido Mpemba – από 11 υποστηρικτές και υπουργούς της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Ralph Regenvanu, του υπουργού προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή στο Βανουάτου , και Ayuko Kato, υπουργό αρμόδιο για τα μέτρα για τη μοναξιά και την απομόνωση στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρεται, έρχεται αφότου η πανδημία Covid-19 σταμάτησε την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, αυξάνοντας τα επίπεδα μοναξιάς, αλλά και εν μέσω μιας νέας συνειδητοποίησης της σημασίας του ζητήματος. Η επιτροπή θα διαρκέσει τρία χρόνια.

«Η μοναξιά ξεπερνά τα σύνορα και γίνεται παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει κάθε πτυχή της υγείας, της ευημερίας και της ανάπτυξης», δήλωσε ο Mpemba. «Η κοινωνική απομόνωση δεν γνωρίζει ηλικία ή όρια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής του ΠΟΥ, Dr Vivek Murthy, oι κίνδυνοι για την υγεία είναι τόσο επικίνδυνοι όσο το κάπνισμα έως και 15 τσιγάρων την ημέρα και ακόμη μεγαλύτεροι από εκείνους που σχετίζονται με την παχυσαρκία και τη σωματική αδράνεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.