Μα, απαντάς με ανακοίνωση στον Λιάγκα; Στον Λιάγκα; Έλεος!

ΠΟΥ: «Η ταχεία εξάπλωση του Έμπολα ξεπερνά τις προσπάθειες ανταπόκρισης» – 220 οι νεκροί

«Η επιδημία είναι πιθανό να επιδεινωθεί πριν βελτιωθεί»

ΠΟΥ: «Η ταχεία εξάπλωση του Έμπολα ξεπερνά τις προσπάθειες ανταπόκρισης» – 220 οι νεκροί

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι «η ταχεία εξάπλωση του Έμπολα ξεπερνά τις προσπάθειες ανταπόκρισης» τονίζοντας πώς έχουν καταγραφεί 220 θάνατοι. 

Παράλληλα τόνισε ότι η καθυστέρηση στην ανίχνευση κρουσμάτων σημαίνει ότι το ιατρικό προσωπικό τώρα είναι «πάντα ένα βήμα πίσω».

«Εντείνουμε επειγόντως τις επιχειρήσεις, αλλά αυτή τη στιγμή η επιδημία μας ξεπερνά σε ρυθμό», δήλωσε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι οι χώρες που συνορεύουν με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό -επίκεντρο της επιδημίας- θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα.

Η επιδημία είναι πιθανό να επιδεινωθεί πριν βελτιωθεί, είπε.

Νωρίτερα σήμερα, η Ουγκάντα ανακοίνωσε ότι εντόπισε δύο ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα του Έμπολα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων της χώρας σε επτά.

Ο Τέντρος δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στο Κονγκό αύριο και ότι η αντιμετώπιση της ταχέως εξελισσόμενης επιδημίας περιπλέκεται από το γεγονός ότι η κατάσταση στις επαρχίες Ιτούρι και Βόρειο Κίβου του Κονγκό είναι εξαιρετικά επισφαλείς και δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του ιού Έμπολα.

Ο ΠΟΥ έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς ανησυχίας λόγω έξαρσης του σπάνιου στελέχους Μπουντιμπούγκιο του ιού Έμπολα.

Ο Τέντρος δήλωσε ότι ο περιορισμός της ταχέως εξελισσόμενης επιδημίας περιπλέκεται από το γεγονός ότι οι επαρχίες Ιτούρι και Βόρειο Κίβου του Κονγκό είναι εξαιρετικά επισφαλείς και δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια για το στέλεχος Μπουντιμπούγκιο του ιού.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.