ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρέπει να τις αποφεύγετε: Οι 4 χειρότερες συμβουλές απώλειας βάρους που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ

Βλάπτουν την πρόοδό σας και τα συνολικά αποτελέσματά σας

Πρέπει να τις αποφεύγετε: Οι 4 χειρότερες συμβουλές απώλειας βάρους που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ

Όλοι μας γνωρίζουμε πως υπάρχουν πολύ περισσότεροι μύθοι από ό,τι γεγονότα όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Ακόμα χειρότερα, επειδή είναι τόσο συνηθισμένες, αυτές οι παρανοήσεις φαίνονται ακόμα πιο πιστευτές, αφού όλοι σας λένε τα ίδια πράγματα.

Το αποτέλεσμα; Απογοητεύεστε περισσότερο και απελπίζεστε επειδή νομίζετε ότι κάνετε τα πάντα σωστά, αλλά δεν βλέπετε καμία αλλαγή στο σώμα σας.

Συγκεντρώσαμε κάποιες από τις χειρότερες συμβουλές απώλειας βάρους που βλάπτουν την πρόοδό σας και τα συνολικά αποτελέσματά σας και μπορούν να βλάψουν, ακόμη και, την υγεία σας.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε τις 4 χειρότερες συμβουλές απώλειας βάρους που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ και που σίγουρα πρέπει να αποφύγετε.

Τρώτε λιγότερο, κινηθείτε περισσότερο

Πολλοί άνθρωποι κηρύττουν ότι η απώλεια βάρους είναι εύκολη: Απλά τρώτε λιγότερο και κινείστε περισσότερο. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι συμβουλές αυτές είναι ασαφείς και (λίγο) συγκαταβατικές. Η έρευνα το επιβεβαιώνει αυτό. Εξάλλου, αν ήταν τόσο απλό, όλοι θα ήταν αδύνατοι -όμως πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται συνεχώς παρά τις προσπάθειές τους.

Η απώλεια βάρους είναι συχνά πολύπλοκη, επειδή μπορεί να υπάρχουν συναισθηματικά και ψυχολογικά εμπόδια καθώς και άγχη της ζωής που δυσκολεύουν την απώλεια των περιττών κιλών.

Για μόνιμα αποτελέσματα, χρειάζεστε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που να περιγράφει πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνετε, πόσο συχνά πρέπει να ασκείστε και πώς να αντιμετωπίζετε τις αναποδιές όταν συμβαίνουν.

Τρώτε λιγότερο λίπος

Συχνά, οι περισσότεροι σας προτείνουν να αποφεύγετε τα λίπη για να μην παχύνετε. Ενώ μπορεί να φαίνεται σαν καλή συμβουλή, στην πραγματικότητα δεν είναι σωστή. Σίγουρα, τα λίπη είναι πιο θερμιδικά πυκνά από τους υδατάνθρακες ή τις πρωτεΐνες, αλλά το σωστό είδος λιπαρών μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε χορτάτοι, να καταπολεμήσετε τις φλεγμονές, να διατηρήσετε την υγεία σας και πολλά άλλα.

Στην πραγματικότητα, τα «λιπαρά» τρόφιμα όπως ο σολομός, τα αυγά ελευθέρας βοσκής, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι, η μαύρη σοκολάτα και άλλα είναι γεμάτα με νόστιμα θρεπτικά συστατικά που μπορούν ακόμη και να βελτιώσουν την απώλεια λίπους σας.

Εφόσον καταναλώνετε μια ισορροπημένη διατροφή και επιμένετε στα υγιεινά λιπαρά -και όχι στα νάτσος- θα είστε μια χαρά.

Cardio άσκηση για απώλεια βάρους- προπόνηση δύναμης για μυς

Στην πραγματικότητα, το ρητό θα έπρεπε να είναι: «Προπόνηση δύναμης για απώλεια βάρους, προπόνηση δύναμης για μυς». Και μπορεί η άσκηση cardio να καίει θερμίδες, αλλά εξακολουθείτε να χρειάζεστε προπόνηση ενδυνάμωσης προκειμένου να χτίσετε τους μυς κάτω από το λίπος σας, ενώ παράλληλα καίτε θερμίδες και αυξάνετε το μεταβολισμό σας.

Το να κάνετε μόνο cardio θα σας οδηγήσει σε απώλεια βάρους, αλλά δεν θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε το σωματικό σας λίπος με τον ίδιο βέλτιστο τρόπο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να καταλήξετε με ένα σώμα «skinny fat», όπου το σωματικό σας βάρος θεωρείται «φυσιολογικό», αλλά το ποσοστό σωματικού λίπους σας εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλό.

Αντιθέτως, ακολουθήστε μια ισορροπημένη προσέγγιση τόσο της cardio άσκησης όσο και της άρσης βαρών, ώστε να μπορέσετε να χτίσετε δύναμη στους μύες, τα οστά και τις αρθρώσεις σας καθώς χάνετε βάρος.

Κάντε αποτοξίνωση

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι οι δίαιτες αποτοξίνωσης λειτουργούν, παρόλο που είναι κοινή πεποίθηση ότι για να χάσετε βάρος, πρέπει να απομακρύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας και να καθαρίσετε τον εαυτό σας από όλα τα κακά πράγματα που έχετε συσσωρεύσει.

Ακόμη χειρότερα, οι δίαιτες αποτοξίνωσης μπορεί να είναι ακόμη και επικίνδυνες, επειδή θα στερήσετε από το σώμα σας θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχει κανένα μαγικό χάπι που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η καλύτερη δίαιτα «αποτοξίνωσης» είναι απλή: Να τρώτε υγιεινά τρόφιμα, να πίνετε πολύ νερό και να αποφεύγετε τα πρόχειρα τρόφιμα και ποτά. Αν επιμείνετε σε αυτά, το σώμα σας σίγουρα θα σας ευχαριστήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.