ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Δεν γνωρίζουμε την προέλευση του 7ου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων»

Φαίνεται να μην είχε ιστορικό ταξιδιού, σε αντίθεση με τα προηγούμενα κρούσματα

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Δεν γνωρίζουμε την προέλευση του 7ου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων»

Καθησυχαστικός ως προς την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Ο κ. Ζαούτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής στην Ελλάδα. «Χθες ανακοινώσαμε το 7ο κρούσμα στην Ελλάδα, τα έξι ήταν εισαγόμενα, για το έβδομο κρούσμα δεν γνωρίζουμε την προέλευσή του. Φαίνεται να μην είχε ιστορικό ταξιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε, η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι μια λοίμωξη που πρέπει να ανησυχεί την πλειονότητα του κόσμου. «Δεν μεταδίδεται εύκολα, η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται μέσω επαφής με τις δερματικές βλάβες ή τα σωματικά υγρά», υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«7 κρούσματα σε μια χώρα με 10 εκατομμύρια ανθρώπους, μόνο ένα είναι κρούσμα χωρίς γνωστή προέλευση. Μια σπάνια ιογενή λοίμωξη που φαίνεται να έχει μια μεγαλύτερη έξαρση σε σχέση με το παρελθόν. Το εμβόλιο κατά της ευλογιάς, μας προστατεύει. Δεν ανησυχούμε», σημείωσε επιπλέον ο ειδικός, προσθέτοντας πως δεν χρειάζεται να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα, καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολη η μετάδοση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.