ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωινό: Οι τρεις επιλογές που συμβάλλουν στην ανεπιθύμητη αύξηση του βάρους σας

Καλύτερα να τις αποφεύγετε

Πρωινό: Οι τρεις επιλογές που συμβάλλουν στην ανεπιθύμητη αύξηση του βάρους σας

Για τους περισσότερους, το πρωινό αποτελεί ιεροτελεστία, καθώς αδιαμφισβήτητα, είναι το κυριότερα γεύμα της ημέρας. Και πολύ περισσότερο για όσους προσέχουν το βάρος τους και τις θερμίδες που προσλαμβάνουν σε κάθε γεύμα.

Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές που θα σοκαριστείτε αν μάθετε ότι μπορούν πραγματικά να συμβάλλουν στην ανεπιθύμητη αύξηση του βάρους σας.

Όπως και οι τρεις που ακολουθούν παρακάτω:

Καφές

Ο καφές μπορεί να αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία για το πρωινό σας, αρκεί να τον πίνετε σωστά.

«Ο καφές δεν περιέχει θερμίδες και είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά, ενώ μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη του διαβήτη, της κατάθλιψης και να υποστηρίξει τη διαχείριση του βάρους», εξηγούν οι The Nutrition Twins®, Tammy Lakatos Shames και Lyssie Lakatos.

Αλλά για να είναι υγιεινός θα πρέπει να τον απολαμβάνετε χωρίς κρέμα.

«Ένα τέταρτο του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος θα σας κοστίσει 200 θερμίδες και αν προσθέσετε λίγο παραπάνω και πιείτε δύο φλιτζάνια καφέ το πρωί, είναι αρκετές θερμίδες για να παίρνετε αρκετό ανεπιθύμητο βάρος κάθε εβδομάδα», προσθέτουν οι The Nutrition Twins®.

Αντιθέτως, επιλέξτε γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή αποβουτυρωμένο γάλα για να γλιτώσετε εκατοντάδες θερμίδες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Και αν πραγματικά επιθυμείτε κάτι γλυκό, σκεφτείτε να προσθέσετε κανέλα για μια ζεστή και γλυκιά γεύση σε κάθε γουλιά.

Πλιγούρι βρώμης

Ενώ το πλιγούρι βρώμης για πρωινό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χορτάσετε φυτικές ίνες και είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν ένα ολόκληρο μπολ χωρίς να γνωρίζουν πόσες μερίδες υπάρχουν στην πραγματικότητα σε αυτό το μπολ.

«Στη συνέχεια προσθέτουν φρούτα, όπως σταφίδες ή μια μπανάνα και λίγη καστανή ζάχαρη», λένε οι The Nutrition Twins®.

«Ενώ αυτό μπορεί να είναι χορταστικό, είναι εύκολο να πάρετε πάνω από 500 θερμίδες απλών υδατανθράκων που χωνεύονται μέσα σε λίγες ώρες, αφήνοντάς σας πεινασμένους, ενώ παράλληλα προκαλείται μια αύξηση της ινσουλίνης που κλείνει την καύση του λίπους και συμβάλλει στην αύξηση του βάρους γύρω από την κοιλιά».

Με άλλα λόγια, να προσέχετε το μέγεθος των μερίδων σας. Οι The Nutrition Twins® προτείνουν να καταναλώνετε μία ή μιάμιση μερίδα βρώμης (περίπου 3/4 φλιτζανιού).

Συνδυάστε το με μισή μπανάνα και πρωτεΐνη, όπως αυγά ή γιαούρτι, για να αποφύγετε την αύξηση του σακχάρου στο αίμα και την αύξηση της ινσουλίνης,.

Δημητριακά

Τα αγαπημένα σας δημητριακά μπορεί να ευθύνονται για την προσθήκη του λίπους γύρω από την κοιλιά σας. Τα δημητριακά είναι γεμάτα πρόσθετη ζάχαρη και εξευγενισμένους υδατάνθρακες. Αυτό μπορεί σίγουρα να προσθέσει επιπλέον λίπος στη μέση σας, καθώς η πρόσθετη ζάχαρη συσχετίζεται με αύξηση του σπλαχνικού λιπώδους ιστού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ, αναζητήστε δημητριακά που δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.