ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Oι χρήσεις που δεν ήξερες για το κερί της μέλισσας

Oι χρήσεις που δεν ήξερες για το κερί της μέλισσας

Έχουν γραφτεί τόσα πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα για τους ευεργετικές του ιδιότητες.

Το χρησιμοποιούμε στα ροφήματα, στο φαγητό, στις σαλάτες ακόμα και ως συστατικό στις DIY μάσκες ομορφιάς. Γνωρίζετε όμως ότι αυτές οι πολυάσχολες μέλισσες, πέρα από το μέλι, παράγουν μια άλλη ουσία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους; Μιλάμε ασφαλώς για το κερί της μέλισσας!

Πάμε να ανακαλύψουμε 7 εκπληκτικές χρήσεις του που ενδεχομένως δεν γνωρίζετε.

Κεριά

Tα καλύτερα κεριά φτιάχνονται από το αγνό κερί της μέλισσας! Έχουν φυσική χρυσή λάμψη, καίγονται για περισσότερο χρόνο και απελευθερώνουν ένα απαλό άρωμα μελιού. Έχουν επίσης μια απλή και διασκεδαστική διαδικασία κατασκευής! Και το καλύτερο; Το κατασκευάζετε μόνοι σας!

Περιποίηση ξύλινων αντικειμένων

Γνωρίζατε ότι να αλείψετε ξύλινα σκεύη, μπολ και άλλα ξύλινα αντικείμενα με κερί μέλισσας για να τα διατηρήσετε; Τρίψτε με λίγο κερί μέλισσας συρτάρια, πόρτες και ξύλινα παράθυρα και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Βάλσαμο για τα χείλη

Αυτά που βρίσκετε στην αγορά συνήθως δεν απορροφούνται όπως πρέπει, οπότε πρέπει να εφαρμόζουμε συνεχώς βάλσαμο στα χείλια μας για να τα διατηρούμε ενυδατωμένα. Το βάλσαμο από μελισσοκέρι για τα χείλη είναι ιδανικό για δυο λόγους. Αφ’ ενός έχει ωραία γεύση και αφ’ ετέρου δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνετε συνεχώς την εφαρμογή.

Καθαριστικό μετάλλων

Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τη συσσώρευση μετάλλων και άλλων μολυσματικών ουσιών, τρίβοντας λίγο μελισσοκέρι πάνω στο σκεύος με ένα βαμβακερό πανί. Τόσο απλά!

Body butter

Το κρύο γίνεται σιγά σιγά πιο τσουχτερό και η επιδερμίδα μας «φωνάζει» να μην την ξεχάσουμε, υπενθυμίζοντάς μας πως χρειάζεται φροντίδα και ενυδάτωση και τώρα τον χειμώνα. Για να φτιάξετε μόνοι σας body butter θα χρειαστείτε:
– 30 γρ. Μελισσοκέρι (Κίτρινο ή λευκό)
– 35 γρ. Βούτυρο Καριτέ
– 25 γρ. Βούτυρο Κακάο
– 10 γρ. Βούτυρο Καρύδας
– 20 σταγόνες άρωμα (ειδικό για καλλυντική χρήση ή άρωμα γεύσης)
– Καλούπι σιλικόνης

Η διαδικασία είναι απλή. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσθέτετε το μελισσοκέρι και τα βούτυρα και τα λιώνετε με τη μέθοδο του μπεν μαρί. Αφού λιώσουν και ενωθούν μεταξύ τους, στη συνέχεια προσθέτετε το άρωμα, ανακατεύετε και ρίχνετε το μείγμα στα καλούπια σιλικόνης. Αφήνετε να κρυώσουν και να γίνουν σφιχτά σα βούτυρο. Στη συνέχεια τα αφαιρείτε από τα καλούπια και voila!

Κάντε τα παπούτσια σας αδιάβροχα

Θέλετε να κάνετε τα παπούτσια σας αδιάβροχα αλλά σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση; Στην πραγματικότητα δεν είναι.Το μυστικό κρύβεται σε ένα τέλειο κόλπο που συμπεριλαμβάνει το κερί μέλισσας.

Πρώτα, λιώνεις το μελισσοκέρι και το αφήνεις να κρυώσει, να πάρει δηλαδή θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας αλοίφεις καλά τα παπούτσια. Τέλος, με ένα πιστολάκι μαλλιών σφραγίζεις το κερί και τα παπούτσια σου έγιναν αυτομάτως αδιάβροχα.

Λιπαίνει το φερμουάρ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εφαρμόστε μια ελαφριά επίστρωση μελισσοκέρι στα φερμουάρ για να κλείσουν άνετα, χωρίς να σπάσουν. Επίσης η λίπανση τα βοηθάει να μην κολλήσουν και να ανοίγουν πιο εύκολα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.