Βίντεο: Ρομπότ – νοσηλευτές φροντίζουν ασθενείς με κορωνοϊό

Βίντεο: Ρομπότ – νοσηλευτές φροντίζουν ασθενείς με κορωνοϊό

Μετά την πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, όπου τα ρομπότ κλήθηκαν να πάνε εκεί όπου οι άνθρωποι δεν μπορούσαν, τώρα επιστρατεύθηκαν και στην πανδημία του κορωνοϊού, δίνοντας χείρα βοηθείας στους γιατρούς και νοσηλευτές των ιταλικών νοσοκομείων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν έναν αόρατο εχθρό.

Το ρομπότ «Τόμι» είναι ένα από τα έξι που έχουν πιάσει δουλειά στο νοσοκομείο Circolo της πόλης Βαρέζε στη Λομβαρδία, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας Covid-19 στην Ιταλία. Ο δρ Φρανσέσκο Ντεντάλι, διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ανέφερε,

«Είναι σαν να έχεις άλλον ένα νοσηλευτή, αλλά χωρίς προβλήματα σχετικά με μία πιθανή λοίμωξη. Πρέπει να εξηγήσεις στον ασθενή τον χρόνο και τη λειτουργία του ρομπότ. Η πρώτη αντίδραση δεν είναι θετική, ιδίως από τους ηλικιωμένους, αλλά μετά χαίρονται».

https://twitter.com/sharjah24/status/1245603672572059648

Τα ρομπότ σε μέγεθος παιδιού διαθέτουν μικρές ρόδες για να κινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο και να παρακολουθούν διάφορες ενδείξεις από τα ιατρικά μηχανήματα, μεταφέροντας τις πληροφορίες στο ιατρικό προσωπικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, τα ρομπότ έχουν οθόνες αφής στη θέση του προσώπου, ώστε οι ασθενείς να μπορούν να στέλνουν μηνύματα στους γιατρούς, αν χρειάζονται κάτι. Σημειώνεται ότι περισσότερα από 4.000 μέλη του προσωπικού των ιταλικών νοσοκομείων έχουν μολυνθεί από τον ιό και 66 γιατροί έχουν χάσει τη μάχη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.