ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι απορρυπαντικό να επιλέξω για το πλυντήριο ρούχων; – Σκόνη ή υγρό;

Τι απορρυπαντικό να επιλέξω για το πλυντήριο ρούχων; – Σκόνη ή υγρό;

Μια μεγάλη απορία όλων είναι τι απορρυπαντικό να επιλέξουν για το πλυντήριο ρούχων, υγρό ή σε σκόνη;

Αφού λοιπόν, μάθαμε ποιο είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας με το πλυντήριο αλλά και τα λάθη που κάνουμε στο πλύσιμο και που καταστρέφουν τα ρούχα μας μετά από λίγο καιρό, ήρθε η ώρα να λύσουμε μια μεγάλη απορία: σκόνη ή υγρό απορρυπαντικό;

Η γυναίκα από την Αυστραλία μοιράστηκε μερικές χρήσιμες συμβουλές που έλαβε από έναν τεχνικό πλυντηρίου που της εξήγησε μια ζωτική διαφορά μεταξύ της σκόνης και των υγρών απορρυπαντικών. Συγκεκριμένα, της είπε πως το απορρυπαντικό σε σκόνη σχηματίζει σταδιακά μάζες εντός του πλυντηρίου, οι οποίες δημιουργούν με την πάροδο του χρόνου, προβλήματα.

«Έπρεπε να επιδιορθώσω το πλυντήριό μου και ο τεχνικός μου είπε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την χρήση σκόνης πλυντηρίου, πως μπλοκάρει τους σωλήνες στο μηχάνημα» έγραψε η γυναίκα στο Facebook.

​Και συνέχισε: «Είπε πως με την πάροδο του χρόνου, η σκόνη που δεν διαλυόταν σωστά, δημιουργούσε συστάδες, οι οποίες προκάλεσαν απόφραξη. Μου είπε ότι πάντα λέει στον κόσμο να χρησιμοποιούν υγρό απορρυπαντικό επειδή είναι ευκολότερο στο σύστημα και οι σωλήνες σας δεν θα φράξουν».

Τα σημάδια που αφήνει η σκόνη στα ρούχα και το κέρινο φιλμ

Συζητώντας για το συγκεκριμένο θέμα, οι ειδικοί της Canstar Blue, μιας ιστοσελίδας που ασχολείται με την σύγκριση τιμών σε προϊόντα, το πήγαν ακόμη πιο πέρα και είπαν ποια από τα απορρυπαντικά είναι καλύτερα.

​«Για τα πιο οικονομικά, καθημερινά ρούχα, η σκόνη πλυντηρίου είναι απόλυτα εντάξει» έγραψαν.

«Τα κύρια μειονεκτήματα για τις σκόνες είναι η καταλληλότητα για ευαίσθητα υφάσματα αλλά και οι ανησυχίες σχετικά με τα λευκά υπολείμματα που αφήνουν στα σκούρα υφάσματα. Σε αυτό το θέμα είναι που το υγρό απορρυπαντικό αποδεικνύει πως είναι ο μεγάλος νικητής» τόνισαν και πρόσθεσαν:

​«Παρόλο που η σκόνη αποδίδει γενικά καλύτερα, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν το υγρό απορρυπαντικό για τον παράγοντα ευκολίας συν τις ανησυχίες τους σχετικά με την σκόνη εντός του κάδου του πλυντηρίου, που σχηματίζει ένα είδος κρούστας».

Η αυστραλιανή εταιρεία καταναλωτών «Choice» είπε επίσης ότι το πλύσιμο των ρούχων στη σωστή θερμοκρασία είναι απαραίτητο εκτός από την χρήση ενός αξιοπρεπούς απορρυπαντικού πλύσης.

​«Το πλύσιμο με κρύο νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και να εξοικονομήσετε χρήματα» ανέφερε, προσθέτοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​«Αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ένα κέρινο φιλμ στο εσωτερικό του πλυντηρίου σας – ειδικά εάν χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.