Το λάδι καρύδας ως προϊόν ομορφιάς – Πέντε εναλλακτικές χρήσεις του

Το λάδι καρύδας ως προϊόν ομορφιάς – Πέντε εναλλακτικές χρήσεις του

Το λάδι καρύδας είναι ένα εδώδιμο ωμό λάδι, που χρησιμοποιείται ευρέως στις τροπικές χώρες εδώ και πολλές γενιές, αποτελώντας την κύρια πηγή μαγειρικού ελαίου στη διατροφή τους.

Έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική, αλλά και τη φαρμακευτική και τη βιομηχανία. Είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Σκοτώνει τους μύκητες που προκαλούν λοιμώξεις, παράσιτα, βακτηριακές μολύνσεις, επιδερμικούς μύκητες, ερεθισμούς του δέρματος και άλλες μολύνσεις. Αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή, ενισχύοντας τη φυσική και αθλητική επίδοση.

Επιπλέον, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ομορφιάς. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε πέντε εναλλακτικές χρήσεις του:

Απολέπιση: Αφαιρέστε τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σας με ένα σπιτικό πίλινγκ που θα έχει ως βάση το λάδι καρύδας. Το μόνο που χρειάζεστε, εκτός από το λάδι καρύδας, είναι λίγη ζάχαρη, ξύσμα από ένα λεμόνι και τριμμένα φουντούκια. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο.

Ενυδάτωση: Μπορείτε να συμπεριλάβετε το λάδι καρύδας στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας, χρησιμοποιώντας το ως ενυδατική κρέμα σώματος. Το δέρμα σας θα γίνει εξαιρετικά απαλό, ενώ θα φαίνεται και πολύ λαμπερό.

Μάσκα προσώπου: Για να δώσετε στο πρόσωπό σας τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ύστερα από μια πολύ έντονη ημέρα, φτιάξτε μόνες σας μια ενυδατική μάσκα προσώπου με λάδι καρύδας. Προσθέστε λίγο μέλι και αιθέριο έλαιο λεβάντας και απλώστε στο πρόσωπο.

Μάσκα ματιών: Πάρτε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας και απλώστε απαλά και προσεκτικά κάτω από τα μάτια και αφήστε το να δράσει για όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κυτταρίτιδα: Εάν αποφασίσετε ότι θέλετε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα στο σώμα σας, το λάδι καρύδας μπορεί να σας βοηθήσει. Απλώς τρίψτε τις πληγείσες περιοχές και, για καλύτερα αποτελέσματα, τυλίξτε το δέρμα με επιδέσμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.