Διπλάσιες ακυρώσεις στα ραντεβού εμβολιασμού στον Ίλιον μετά το χθεσινό θάνατο (φωτό-βίντεο)

Διπλάσιες ακυρώσεις στα ραντεβού εμβολιασμού στον Ίλιον μετά το χθεσινό θάνατο (φωτό-βίντεο)

Στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον καταγράφηκαν σήμερα διπλάσιες ακυρώσεις σε ότι αφορά τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού. Ένα ποσοστό ακυρώσεων που αγγίζει το 20%.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου εμβολιαστικού κέντρου οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού σήμερα εκτοξεύτηκε στο 20%, όταν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών ο μέσος όρος των πολιτών που ανέβαλε την επίσκεψη του στο συγκεκριμένο κτίριο για να παραλάβει την ενέσιμη «ασπίδα» κατά του φονικού ιού δεν ξεπερνούσε το 10%.

Τα όσα ακούγονται για το εμβόλιο της AstraZeneca όπως είναι αναμενόμενο έχουν προβληματίσει αρκετούς πολίτες. «Έχω σκοπό να κάνω εμβόλιο άλλα έχω τις επιφυλάξεις μου με αυτά που ακούω. Τώρα ήρθα στο εμβολιαστικό κέντρο για να κλείσω ραντεβού», λέει στο newsit.gr, κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε σήμερα στο κέντρο Υγείας στο Ίλιον.

#8211;W9q04&t=3s

Κι αν στις αρχές του έτους που ήρθαν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις, οι πολίτες που είχαν προτεραιότητα να εμβολιαστούν ζητούσαν την ακύρωση των ραντεβού τους, καθώς ήθελαν να δουν εάν υπάρχουν επικίνδυνες παρενέργειες, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Πλέον δεν απευθύνονται στους αρμόδιους για να αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους, αλλά για να κάνουν το εμβόλιο το οποίοι πιστεύουν ότι είναι το πιο ασφαλές.

«Μετά τα όσα έχουν ειπωθεί, υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα στον κόσμο. Το πρώτο διάστημα ο κόσμος ζητούσε από εμάς να ακυρώσουμε τον εμβολιασμό του, τώρα υπάρχουν πολλοί που ζητούν αλλαγή εμβολιαστικού κέντρου και εμβολίου», λέει στο newsit.gr o Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές και προσθέτει: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν τα φαρμακεία. Η ζημιά στο εμβολιαστικό κίνημα έγινε πριν δύο εβδομάδες και αυτό ίσως να το πληρώσουμε στο μέλλον. Ο φαρμακευτικός κόσμος πράττει το καθήκον του, προσπαθώντας να πείσει τους ασθενείς για σπάνιο των παρενεργειών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.