ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προσωπικός γιατρός: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση – Πώς θα γίνεται η εγγραφή

Τι αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Υγείας

Προσωπικός γιατρός: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση – Πώς θα γίνεται η εγγραφή

Εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση για τη διαδικασία εγγραφής των πολιτών ηλικίας 16 χρονών και άνω στον προσωπικό γιατρό, δρομολογωνταε επίσημα την οικοδόμηση του θεσμού και επαναπροσδιοριζοντας την διαδρομή των πολιτών μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο προσωπικός γιατρός παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στον κάθε πολίτη για την αντιμετώπιση και την πρόληψη οποιωνδήποτε περιστατικών, αναφέρει η απόφαση του υπουργείου Υγείας ενώ περιγραφει αναλυτικά τους τρόπους παροχής υπηρεσιών υγείας και τις διαδικασίες εγγραφής.

Για την εγγραφή οι πολίτες χρειάζονται τους κωδικούς taxisnet, το ΑΜΚΑ τους και την ταυτότητά τους όταν πρόκειται για την ηλεκτρονική εγγραφή τους. Όσοι πολίτες θέλουν, μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και αυτοπροσώπως στον γιατρό τους.

Θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των γιατρών – γενικών γιατρών, παθολόγων αλλά και άλλων ειδικευμένων γιατρών όταν πρόκειται για χρόνους ασθενείς- που θα συμβληθούν και οι οποίοι θα αναλάβουν μέχρι 2.000 πολίτες ο καθένας.

Με ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών (για τους ιατρούς ΕΣΥ που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τους ιατρούς των Τοπικών Ομάδων Υγείας) και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (για τους ιδιώτες ιατρούς), καταρτίζονται και διατηρούνται ηλεκτρονικοί κατάλογοι στην πλατφόρμα εγγραφών της ΗΔΙΚΑ με τους προσωπικούς ιατρούς, στους οποίους καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών ιατρών, η μονάδα ή η έδρα στην οποία παρέχουν τις υπηρεσίες τους και η ιατρική ειδικότητά τους.

Οι ηλεκτρονικοί κατάλογοι τηρούνται από τον αντίστοιχο φορέα εποπτείας, αναρτώνται στη σχετική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και επικαιροποιούνται από αυτούς μέχρι τα τέλη κάθε μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.