ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Προσοχή: Αυτά τα αλλεργικά συμπτώματα δείχνουν ότι έχετε πρόβλημα με τα ακάρεα σκόνης στο σπίτι

Τα ακάρεα της σκόνης συρρέουν σε περιοχές του σπιτιού σας όπου περνάτε πολύ χρόνο

Προσοχή: Αυτά τα αλλεργικά συμπτώματα δείχνουν ότι έχετε πρόβλημα με τα ακάρεα σκόνης στο σπίτι

Τα ακάρεα σκόνης είναι μικροσκοπικά πλάσματα, σαν έντομα, που τρέφονται με νεκρά ανθρώπινα δερματικά κύτταρα και μπορούν να προκαλέσουν εξάρσεις άσθματος και εκζέματος.

Όπως οι αράχνες, τα ακάρεα της σκόνης ανήκουν στην οικογένεια των αρθροπόδων. Σε μέγεθος είναι μικρότερα από ένα χιλιοστό, πολύ μικρά για να τα δει γυμνό ανθρώπινο μάτι. Από κοντά μοιάζουν με οκτάποδα λευκά ζωύφια.

Πού ζουν τα ακάρεα σκόνης

Ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά εσωτερικά περιβάλλοντα: τουλάχιστον 20 °C και 75-85% υγρασία.

Τα ακάρεα της σκόνης συρρέουν σε περιοχές του σπιτιού σας όπου περνάτε πολύ χρόνο. Συχνά εγκαθίστανται σε μαλακά υφάσματα και σκονισμένες περιοχές όπου μπορούν να τρέφονται με υγρασία και ξηρές νιφάδες δέρματος που οι άνθρωποι αποβάλλουν διαρκώς.

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές όπου μπορείτε να περιμένετε να βρείτε ακάρεα σκόνης είναι:

-Κλινοσκεπάσματα (μαξιλάρια, κουβέρτες, στρώματα κλπ)

-Έπιπλα με ρουχισμό

-Χαλιά

-Κουρτίνες

-Λούτρινα παιχνίδια

Αλλεργίες από ακάρεα σκόνης

Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές.

Πολλοί έχουν μια αλλεργική αντίδραση γνωστή ως αλλεργική ρινίτιδα. Μετά την εισπνοή πρωτεϊνών στα απόβλητα των ακάρεων σκόνης ή στα καθαυτά τα νεκρά ακάρεα, πολλοί εμφανίζουν συμπτώματα όπως φλεγμονή των ρινικών οδών, φτέρνισμα και βήχα. Αυτά τα συμπτώματα συχνά χειροτερεύουν, όταν σωματίδια σκόνης απελευθερώνονται στον αέρα μετά από οικιακές εργασίες, όπως ξεσκόνισμα ή σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα.

Τα ακάρεα σκόνης μπορούν επίσης να προκαλέσουν εξάρσεις σε άτομα με άσθμα ή έκζεμα.

Συμπτώματα αλλεργίας στα ακάρεα σκόνης

-Φτέρνισμα

-Βήχας

-Καταρροή

-Ρινική συμφόρηση

-Ερεθισμένα, κόκκινα, υγρά ή με φαγούρα στα μάτια

-Κνησμός στο δέρμα, στον λαιμό, στην μύτη ή στο στόμα

-Πονόλαιμος από οπισθορινική ενστάλαξη

-Συριγμός

-Σφίξιμο στο στήθος

-Δυσκολία στην αναπνοή

-Δυσκολία στον ύπνο λόγω κάποιου από τα παραπάνω συμπτώματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά, ανάλογα με το πόσο συχνά εκτίθεστε στα ακάρεα της σκόνης και εάν έχετε μια δερματική, αλλεργική ή αναπνευστική πάθηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.