ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Προσοχή: Δείτε γιατί δεν πρέπει να ξαναβάλετε το κρέας στην κατάψυξη σας

Ενώ πολλά βακτήρια δεν βλάπτουν τον άνθρωπο, μερικά μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες ή τροφική δηλητηρίαση

Προσοχή: Δείτε γιατί δεν πρέπει να ξαναβάλετε το κρέας στην κατάψυξη σας

Οι ειδικοί συστήνουν να μην ξαναπαγώσουμε το αποψυγμένο κρέας. Γιατί όμως δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό;

Η απόψυξη του κρέατος επιτρέπει στα βακτήρια και τους παθογόνους οργανισμούς να πολλαπλασιαστούν, γεγονός που θα μπορούσε να μας θέσει σε κίνδυνο. Επιπλέον, η επανακατάψυξη του κρέατος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υφή και τη γεύση του.

Ενώ πολλά βακτήρια δεν βλάπτουν τον άνθρωπο, μερικά μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες ή τροφική δηλητηρίαση.

Για την αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων, το κρέας θα πρέπει να αποψυχθεί στο ψυγείο, όπου τα βακτήρια αναπτύσσονται αργά, ή σε φούρνο μικροκυμάτων και θα πρέπει να μαγειρευτεί αμέσως μετά την απόψυξή του. Ο κιμάς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε βακτηριακή μόλυνση, καθώς τα βακτήρια που υπάρχουν στη μηχανή άλεσης μπορούν να εισαχθούν κατά τη διαδικασία άλεσης. Ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού, η απόψυξη του κρέατος στο ψυγείο μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μια ολόκληρη μέρα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να μην αφήνετε το κρέας έξω από το ψυγείο για απόψυξη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται γρήγορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται. Έτσι, όταν το κρέας μένει εκτός ψυγείου, οι αποψυγμένες επιφάνειες του κρέατος παρέχουν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων, ακόμη και όταν το εσωτερικό του κρέατος είναι ακόμα παγωμένο. Επομένως, κατά την επόμενη απόψυξη θα υπάρχουν πολλά περισσότερα βακτήρια στο κρέας. Ανεξάρτητα από αυτό, πρέπει να δοθεί προσοχή σε οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα ή τη μυρωδιά του αποψυγμένου κρέατος. Αυτά μπορεί να είναι ενδεικτικά μόλυνσης και αλλοίωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.