ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πρόταση κυβέρνησης: Πρόστιμο 5 ευρώ για όποιον ασθενή δεν προσέλθει σε προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό

Η προτεινόμενη ποινή δέχεται ήδη κριτική στη Γαλλία από τα ιατρικά συνδικάτα και τις ομάδες ασθενών

Πρόταση κυβέρνησης: Πρόστιμο 5 ευρώ για όποιον ασθενή δεν προσέλθει σε προγραμματισμένο ραντεβού με γιατρό

Στη Γαλλία, οι ασθενείς που απουσιάζουν από ραντεβού με τον γιατρό χωρίς έγκυρη δικαιολογία θα υπόκεινται σε πρόστιμο 5 ευρώ, βάσει ενός προτεινόμενου νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Gabriel Attal δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου ανέφεραν περίπου 27 εκατομμύρια μη εμφανίσεις κάθε χρόνο, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πρόστιμο των 5 ευρώ ως μέρος μιας σειράς μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση μιας υπηρεσίας υγείας που τρίζει από τις ελλείψεις προσωπικού, το αυξανόμενο κόστος και την αυξανόμενη ζήτηση.

Ωστόσο, το πρόστιμο επικρίθηκε αμέσως από τα συνδικάτα των γιατρών και τις ομάδες ασθενών.

Ο Patrick Pelloux, πρόεδρος της ένωσης γιατρών επειγόντων περιστατικών, δήλωσε: «Δεν θα λειτουργήσει. Είναι απλώς ένας φόρος και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ότι το σύστημα υγείας θα χάσει».

Ο Luc Duquesnel, ο οποίος είναι γενικός ιατρός, δήλωσε στο ραδιόφωνο France Bleu ότι θα ήταν προτιμότερο «να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους παρά να πούμε στους επαγγελματίες ότι πρέπει να τους φορολογήσουμε, πράγμα που θα επιβαρύνει τις σχέσεις με τους ασθενείς μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχη πρόταση φαίνεται να εξετάζει και η ελληνική κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.