Το φαρμακείο του ταξιδιού: Τι πρέπει να περιέχει το σωστό κουτί πρώτων βοηθειών για τις διακοπές

Το φαρμακείο του ταξιδιού: Τι πρέπει να περιέχει το σωστό κουτί πρώτων βοηθειών για τις διακοπές

Οι μέρες για την πολυπόθητη καλοκαιρινή άδεια πλησιάζουν και οργανώνετε το περιεχόμενο της βαλίτσας σας αλλά και του φαρμακείου που πρέπει να έχετε μαζί σας για ξέγνοιαστες διακοπές!

Κάποιο τσίμπημα εντόμου, ένας τραυματισμός, ένας πονοκέφαλος, μια διάρροια, είναι κάποιες από τις περιπτώσεις που χρειάζονται άμεση παρέμβαση, για να γλιτώσουμε τα χειρότερα και για να μην μας βγουν οι διακοπές “από τη μύτη”, ειδικά όταν ταξιδεύουμε με παιδιά.

Είναι χρήσιμο, λοιπόν, να δούμε τι μπορεί να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών, ώστε να είμαστε έτοιμοι – κατά το δυνατόν – να διαχειριστούμε ένα έκτακτο, δυσάρεστο περιστατικό. Τουλάχιστον μέχρι να φτάσουμε στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο.

Καταρχάς το γεγονός ότι έχει υπάρξει άρση των μέτρων και ο εμβολιασμός προχωρά, δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε ότι και οι φετινές θα είναι… κορονοδιακοπές. Όπερ σημαίνει ότι μάσκες, αντισηπτικά και γάντια μιας χρήσης παραμένουν πρώτα στη λίστα των διακοπών μας και φέτος.

Άλλο, που δεν πρέπει να λείπει, είναι τα αντιηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας, αλλά και καταπραϋντικές κρέμες επούλωσης από το ηλιακό έγκαυμα.

Πάσης φύσεως τσιμπήματα

Εντομοαπωθητικά, αντιισταμινική κρέμα, τζελ ή στικ για εφαρμογή μετά από κάποιο τσίμπημα, αλλά και βαμβάκι, γάζες και οξυζενέ, είναι απαραίτητα για το ο μη γένοιτο.

Για παυσίπονα και για αντιπυρετικά δεν συζητάμε, θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ. Όπως και όλα τα φάρμακα, που παίρνει κάποιος κάθε μέρα στη ζωή του, για οποιαδήποτε πάθηση έχει. Σημαντικό είναι όλοι οι ασθενείς να μιλάνε με τον γιατρό τους για αυτά τα πράγματα, καθώς, συχνά, αλλάζει η δοσολογία των φαρμάκων, λόγω εποχής και λόγω των διαφορετικών αναγκών λόγω ζέστης.

Απαραίτητα είναι και φάρμακα, που ανακουφίζουν από τη διάρροια, τον εμετό, τη δυσκοιλιότητα, τη δυσπεψία και τον πόνο. Πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό.

Σημασία στη σωστή αποθήκευση και μεταφορά

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι η σωστή αποθήκευση των φαρμάκων, που κινδυνεύουν να αλλοιωθούν και να γίνουν ακατάλληλα για χρήση, εξαιτίας της πολλής ζέστης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό βοηθάνε πολύ οι παγοκύστες, που τοποθετούνται στις τσάντες, στις οποίες μεταφέρονται τα φάρμακα. Κατά την παραμονή μας στη θάλασσα αυτές οι τσάντες πρέπει να παραμένουν αυστηρά στη σκιά, αν και ιδανικά πρέπει να φυλάσσονται σε ψυγείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.