ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο καταγράφηκε στην Αυστραλία

Το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών έχει σαρώσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο καταγράφηκε στην Αυστραλία

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο καταγράφηκε στην Αυστραλία ενώ ένα διαφορετικό, εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος βρέθηκε σε πτηνοτροφική μονάδα.

Σύμφωνα με τις Αρχές στην Αυστραλία το παιδί είχε κολλήσει τη γρίπη των πτηνών από την Ινδία όπου είχε ταξιδέψει, αλλά πλέον έχει αναρρώσει πλήρως.

Το στέλεχος H5N1 της γρίπης των πτηνών έχει σαρώσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, σκοτώνοντας δισεκατομμύρια εκτρεφόμενα και άγρια ​​πτηνά, ενώ έχει εξαπλωθεί και σε δεκάδες είδη θηλαστικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές Αρχές, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα κρούσματα, ενώ η πιθανότητα να μολυνθούν και άλλοι είναι πολύ μικρή, καθώς η γρίπη των πτηνών δεν μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.