ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ψυχική εξάντληση: Ποια σημάδια απαιτούν την προσοχή σας;

Το χρόνιο άγχος είναι μια επίπονη διαδικασία που έχει άμεσα αποτελέσματα στον οργανισμό μας και επηρεάζουν αρνητικά τη ποιότητα ζωής μας

Ψυχική εξάντληση: Ποια σημάδια απαιτούν την προσοχή σας;

Το να πιστεύεις ότι στο σύγχρονο τρόπο ζωής δεν θα έχεις καθόλου άγχος είναι μια ουτοπία, και ελάχιστοι έχουν καταφέρει να απαλλαχθούν από τις κρίσεις άγχους που εμφανίζονται όλο και συχνότερα, όπως λένε οι έρευνες, τα τελευταία 3 χρόνια.

Όμως το χρόνιο άγχος είναι μια επίπονη διαδικασία που έχει άμεσα αποτελέσματα στον οργανισμό μας και επηρεάζουν αρνητικά τη ποιότητα ζωής μας.

Η ψυχική εξάντληση έρχεται μετά από πολύμηνη παρουσία άγχους και τα αποτελέσματα φαίνονται τόσο στον οργανισμό μας, με δερματικά αλλά και σωματικά σημάδια, όσο και στη διάθεση μας, όπου όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, το χρόνιο στρες ανοίγει τη πόρτα στην κατάθλιψη και εκεί τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα.

Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε, αν παρατηρείτε ότι το στρες έχει μόνιμα παρουσία στη ζωή σας, είναι τα εξής:

  • Προβλήματα ύπνου
  • Συχνοί πονοκέφαλοι
  • Δερματικά προβλήματα, κυρίως εξανθήματα ή τριχόπτωση.
  • Ταχυκαρδίες.
  • Δυσκολίες στη πέψη και πόνοι στο στομάχι.
  • Ανεξήγητοι πόνοι στους μύες.
  • Συχνοί εκνευρισμοί.
  • Αδυναμία συγκέντρωσης.
  • Έλλειψη διάθεσης.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.