Σακχαρώδης διαβήτης: Αυτά είναι τα αρχικά συμπτώματα που δεν πρέπει να «προσπεράσετε»

«Είναι μια χρόνια πάθηση που, όπως ένα παραπλανητικό παγόβουνο, συχνά κρύβει τις χειρότερες επιπτώσεις του κάτω από την επιφάνεια»

Σακχαρώδης διαβήτης: Αυτά είναι τα αρχικά συμπτώματα που δεν πρέπει να «προσπεράσετε»

Ο σακχαρώδης διαβήτης, πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, και τα συμπτώματά του τείνουν ειδικά στην αρχή, να περνούν… απαρατήρητα. 

Η Δρ Μόνικα Γουάσερμαν σε συνέντευξή της προειδοποίησε ότι τα «αρχικά σημάδια μπορεί να είναι ανεπαίσθητα και εύκολα να απορριφθούν όταν αναπτύσσετε διαβήτη τύπου 2» εξηγώντας παράλληλα τι πρέπει να προσέξει ο κόσμος.

«Ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που, όπως ένα παραπλανητικό παγόβουνο, συχνά κρύβει τις χειρότερες επιπτώσεις του κάτω από την επιφάνεια. Ενώ τα σημάδια μπορεί να είναι πάντα τόσο απλά στην αρχή, είναι ζωτικής σημασίας να δίνουμε προσοχή στο σώμα μας και να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις πρώιμες ενδείξεις» σημειώνει η γιατρός.

Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Υπερβολική δίψα
  • Συχνή ούρηση
  • Ξαφνική, ανεξήγητη απώλεια βάρους
  • Συνεχής κόπωση
  • Θολή όραση
  • Συχνές λοιμώξεις
  • Πληγές που επουλώνονται αργά

«Το σώμα σας είναι μια ορχήστρα και αυτά τα συμπτώματα είναι ο τρόπος του να επικοινωνήσει ότι η αρμονία δεν είναι καλή» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όταν ο διαβήτης τύπου 2 επιδεινώνεται, τα «καμπανάκια συναγερμού γίνονται πιο επείγοντα», δήλωσε η γιατρός, οπότε πρέπει να αναγνωρίζετε πότε το σώμα σας φωνάζει για βοήθεια.

«Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του οργανισμού να διαχειριστεί τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα χωρίς την απαραίτητη ινσουλίνη μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές», προειδοποίησε.

Τα μη ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να οδηγήσουν σε:

  • Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις
  • Σκουρόχρωμες περιοχές στο δέρμα, ιδίως γύρω από το λαιμό ή τις μασχάλες
  • Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια ή τα πόδια
  • Διαταραχές της όρασης.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προτρέπω πάντα τα άτομα να μην υποτιμούν αυτά τα σημάδια. Ο διαβήτης είναι μια ύπουλη πάθηση, αλλά με την ευαισθητοποίηση, οπλιζόμαστε ενάντια στις χειρότερες επιπτώσεις του» είπε κλείνοντας η γιατρός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.