ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σακχαρώδης διαβήτης: Δείτε ποια είναι τα σημάδια στα άκρα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Μπορεί να εξελιχθεί σε διαβητική νευροπάθεια

Σακχαρώδης διαβήτης: Δείτε ποια είναι τα σημάδια στα άκρα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ο διαβήτης, πέρα από τα επικίνδυνα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα του ανθρώπου, έχει και άλλα σημάδια τα οποία πρέπει να μας οδηγήσουν στο γιατρό.

Όπως όλες οι χρόνιες παθήσεις, υπάρχει μια κλίμακα σοβαρότητας, επομένως τυχόν ασυνήθιστες αλλαγές στο σώμα και όχι μόνο, δεν πρέπει να αγνοούνται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο διαβήτης μπορεί να εξελιχθεί σε διαβητική νευροπάθεια και να προκαλέσει έξι προειδοποιητικά σημάδια.

Η γιατρός Deborah Lee, είπε: «Η διαβητική νευροπάθεια είναι ένας τύπος νευρικής βλάβης που εμφανίζεται σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2».

Τα σημάδια στο σώμα και οι αισθήσεις

Ο γιατρός συνέστησε να προσέχετε τα ακόλουθα σημάδια:

  • Μυρμήγκιασμα και μούδιασμα
  • Αδυναμία να αισθανθείτε πόνο
  • Απώλεια αίσθησης θερμοκρασίας
  • Απώλεια της αίσθησης της θέσης σας
  • Πόνος στα πόδια και τα χέρια

Η γιατρός, παράλληλα, εξηγεί ότι τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως πρώτα στα χέρια και μετά στα πόδια. Στη συνέχεια μπορεί να επηρεάσουν τους αστραγάλους και τους καρπούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλα αυτά είναι σημαντικά γιατί το άτομο μπορεί να μην αισθάνεται πόνο, για παράδειγμα, εάν κάψει το πόδι του ή εμφανίσει φουσκάλες να μην αντιδράσει γρήγορα για να αφαιρέσει το πόδι από τη θερμότητα, όπως θα έκανε υπό φυσιολογικές συνθήκες», σημείωσε η ειδικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.