ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σακχαρώδης διαβήτης: Τα σημάδια στα πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κάθε πόδι αποτελείται από 26 οστά, 30 αρθρώσεις και περισσότερους από 100 μύες

Σακχαρώδης διαβήτης: Τα σημάδια στα πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Θα πρέπει να τονισθεί πως τα πόδια σας θα μπορούσαν να «χτυπήσουν καμπανάκι» για διάφορα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης.

Κάθε πόδι αποτελείται από 26 οστά, 30 αρθρώσεις και περισσότερους από 100 μύες, αλλά περικλείουν επίσης και αιμοφόρα αγγεία.

Οι φλέβες μέσω των οποίων το αίμα διανέμεται στους ιστούς του σώματος θα μπορούσαν να σας προειδοποιήσουν για προβλήματα υγείας όπως διαβήτης και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο δρ Amir Khan ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάνουμε χιλιάδες βήματα κάθε μέρα, αλλά στη συνέχεια πολλοί από εμάς τα παραμελούμε και μπορούν να μας πουν πολλά για την υγεία μας».

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε είναι τα δάχτυλα», είπε ακόμα.

Ο γιατρός εξήγησε, ότι το να έχετε κρύα δάχτυλα στα πόδια θα μπορούσε να είναι σημάδι κυκλοφορικών προβλημάτων που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μεγαλύτερα προβλήματα υγείας.

Ο δρ Amir Khan ανέφερε επίσης: «Όπως κάθε μέρος του σώματος, έτσι και τα δάχτυλα των ποδιών σας χρειάζονται τροφή και οξυγόνο για καλά ανοιχτά αιμοφόρα αγγεία. Και τα αιμοφόρα αγγεία στα δάχτυλα των ποδιών είναι μικροσκοπικά, οπότε δεν χρειάζεται πολύ για να προκληθεί κάποια βλάβη ή να φράξουν με λίπος και αυτό μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε κρύα δάχτυλα».

Τι πρέπει να προσέξετε στα πόδια σας

Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό τεστ που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε για να ελέγξετε αν τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι κρύα. Ο γιατρός συμβουλεύει να πιέσετε τα δάχτυλα των ποδιών για πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τα αφήσετε.

Ανέφερε σχετικά: «Το χρώμα θα πρέπει να επανέλθει μέσα σε δύο δευτερόλεπτα, αυτό είναι ένα καλό σημάδι της κυκλοφορίας. Οι άνθρωποι υψηλού κινδύνου για αυτά τα προβλήματα κυκλοφορίας είναι όσοι πάσχουν από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις και υψηλή χοληστερόλη».

Επιπλέον, ο εντοπισμός οποιουδήποτε αποχρωματισμού στα νύχια των ποδιών σας θα μπορούσε επίσης να σηματοδοτήσει προβλήματα υγείας που κυμαίνονται από μυκητιασικές λοιμώξεις έως ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο στα πόδια ή τα νύχια σας, ο γιατρός συστήνει να το ελέγξετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.