ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Σαμπάνια: Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρει η κατανάλωσή της στην υγεία

Περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, που θεωρείται, ότι μειώνουν τις βλάβες των κυττάρων

Σαμπάνια: Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρει η κατανάλωσή της στην υγεία

Η σαμπάνια αποτελεί ένα ποτό το οποίο συχνά συνδέεται με κοινωνικές περιστάσεις και πάρτι.

Η κατανάλωση της πέρα από τον εορτασμό καλών ειδήσεων, ωφελεί τον οργανισμό όπως το κόκκινο κρασί.

Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition, έδειξε, πως η σαμπάνια προσφέρει τα ίδια οφέλη στον οργανισμό ακριβώς, όπως το κόκκινο κρασί.

Και αυτό γιατί, περιέχει πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, που θεωρείται, ότι μειώνουν τις βλάβες των κυττάρων.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα αντιοξειδωτικά μειώνουν αισθητά τα προβλήματα της καρδιάς όπως είναι οι καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς 1-2 ποτηράκια σαμπάνιας την ημέρα, έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα τοιχώματα των κυττάρων και να μειώνουν αισθητά τους κινδύνους της καρδιάς

Βελτιώνει τη μνήμη

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μνήμη μπορεί να βελτιωθεί μετά την κατανάλωση σαμπάνιας. Η χωρική μνήμη είναι η ικανότητα να αναγνωρίζει κανείς το περιβάλλον του, καθώς και να εκτελεί πολύπλοκες εργασίες και υπολογισμούς.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ηλικιωμένους. Πολύ πρώιμα σημάδια άνοιας μπορεί να εμφανιστούν όταν είστε στα 40 σας, επομένως μπορεί να είναι ωφέλιμο να πίνετε μερικά ποτήρια σαμπάνιας την εβδομάδα για να την αποφύγετε.

Θερμίδες

Εάν ανησυχείτε για την περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη, η σαμπάνια μπορεί να είναι το ποτό για εσάς. Όχι μόνο περιέχει λιγότερες θερμίδες από το κρασί και τη μπύρα, αλλά ένα τυπικό ποτήρι σαμπάνιας είναι πολύ μικρότερο από τα περισσότερα άλλα.

Εάν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας, αυτό μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία σας, καθώς και για τη νηφαλιότητά σας.

Φυσαλίδες

Τα αφρώδη ποτά όπως η σαμπάνια είναι γνωστό ότι κάνουν τους ανθρώπους να πίνουν πιο αργά, καθώς και να αισθάνονται χορτάτοι πιο γρήγορα.

Για άλλη μια φορά, αυτό μπορεί να είναι καλά νέα για τη γραμμή της μέσης σας και τον τρόπο που νιώθετε το επόμενο πρωί. Επίσης, όπως διαπιστώσαμε νωρίτερα, οι φυσαλίδες είναι πολύ πιο διασκεδαστικές!

Υγεία της καρδιάς

Ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός για τη σαμπάνια είναι ότι είναι εξίσου υγιεινό για την καρδιά σας με ένα ποτήρι κόκκινο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι φτιαγμένο από κόκκινο, καθώς και λευκό, σταφύλι και επομένως περιέχει την περισσότερη ρεσβερατρόλη.

Αυτό είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που αποτρέπει τη βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία σας, μειώνει την κακή χοληστερόλη και αποτρέπει τους θρόμβους αίματος. Η σαμπάνια περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης, τα οποία προστατεύουν περαιτέρω την καρδιά με τον δικό τους τρόπο.

Αυτό το επιτυγχάνει επιβραδύνοντας την απομάκρυνση του νιτρικού οξέος από το αίμα που μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Αυτό βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών προβλημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition έδειξε ότι όταν σε δύο ομάδες δόθηκε είτε σαμπάνια είτε ένα διαφορετικό αλκοολούχο ποτό ελέγχου, μόνο η πρώτη αντιμετώπισε την πιο αργή απομάκρυνση του νιτρικού οξέος. Ωστόσο, και οι δύο ομάδες παρουσίασαν ευεργετική διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και αυξημένη ροή αίματος.

Φλαβονοειδή

Δυστυχώς, υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο το κόκκινο κρασί ξεπερνά τη σαμπάνια, και αυτός είναι να περιέχει φλαβονοειδή. Αυτά είναι ένας άλλος τύπος αντιοξειδωτικού με γνωστικά οφέλη και οφέλη για την υγεία που η σαμπάνια απλά δεν έχει.

Ωστόσο, έχουμε μια λύση για εσάς, και είναι οι φράουλες. Αυτός ο βασιλιάς των μούρων είναι πλούσιος σε φλαβονοειδή και έχει υπέροχη γεύση σε ένα ποτήρι αφρώδη. Απλώς βάλτε ένα ή πέντε κομμάτια στο φλάουτο σας και το πρόβλημά σας λύθηκε!

Κάνει καλό στο δέρμα σας

Ονειρεύεστε να έχετε νεότερο, πιο όμορφο δέρμα; Είναι άλλη μια δικαιολογία για να πιεις σαμπάνια! Αυτό το ρόφημα χαμηλών θερμίδων παρέχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία όταν το καταναλώνετε με μέτρο σε τακτική βάση. Ένα πλεονέκτημα που μπορείτε να απολαύσετε είναι ότι μπορεί να δώσει ώθηση στο δέρμα σας.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βρίσκονται στις ποικιλίες σταφυλιού που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαμπάνιας είναι ο λόγος πίσω από αυτό.

Περιέχει επίσης ένα απαλυντικό τρυγικό οξύ που δημιουργεί ομοιόμορφο τόνο δέρματος. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, η σαμπάνια έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των δερματικών σπασμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η σαμπάνια είναι μια καλή πηγή πολυφαινόλης. Αυτή η ένωση είναι γνωστό ότι καταπολεμά την ερυθρότητα του δέρματος. Εάν θέλετε να προωθήσετε το δέρμα που δείχνει πιο νεανικό, η σαμπάνια μπορεί επίσης να σας ωφελήσει από αυτή την άποψη. Είναι πλούσιο σε διοξείδιο του άνθρακα που δημιουργεί ένα αποτέλεσμα σύσφιξης του δέρματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.