Σαμποτάζ ύπνου: Τι ακριβώς είναι και πώς να το σταματήσεις

Σταμάτα αυτές τις συνήθειες για να νιώσεις καλύτερα

Σαμποτάζ ύπνου: Τι ακριβώς είναι και πώς να το σταματήσεις

Mικρές αλλαγές σήμερα στη μέρα σου θα βοηθήσουν να αποκτήσεις έναν πιο ήρεμο ύπνο.

Κάνε γυμναστική ή πήγαινε για περπάτημα. Αυτό όχι μόνο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του ύπνου σου, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών, στη σταθερότητα της διάθεσης και ακόμη και στην πρόληψη του καρκίνου.

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεις την καφεΐνη εντός έξι ωρών πριν από την ώρα του ύπνου και να περιορίζεις τον εαυτό σου σε δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Το να κάνεις scroll στο τηλέφωνό σου ή να κάνεις streaming μιας ή δύο εκπομπής τις βραδινές ώρες είναι ΟΚ, αλλά σταμάτησέ το μία ώρα πριν τον ύπνο – είναι κρίσιμο μέρος της καλής υγιεινής του ύπνου.

Η έκθεση στο φως και στον ήχο θα δυσκολέψει τον ύπνο και μπορεί να επιδεινώσει την ποιότητα του ύπνου, επομένως δεν πρέπει ποτέ να υπάρχει τηλεόραση, φορητοί υπολογιστές ή τηλέφωνα στο υπνοδωμάτιο

Η έλλειψη φυσικού φωτός μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να νιώθουμε ενεργητικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθουμε και διαφορετικά, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Η μεγαλύτερη έκθεση στο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας – και η χρήση κουρτινών συσκότισης και μερικών καλών ωτοασπίδων τη νύχτα – μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσεις τον κιρκάδιο ρυθμό σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οταν είσαι απασχολημένη και ασχολείσαι όλη μέρα με άλλα άτομα και τις ανάγκες τους, αναζητάς χρόνο μόνη σου τη νύχτα, με αποτέλεσμα συχνά να καθυστερείς την ώρα του ύπνου και να έχεις μεγαλύτερη εξάντληση το επόμενο πρωί. Προσπάθησε να το μειώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.