ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σας μείωσαν τον μισθό; – Δείτε πως θα διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία

Τι προτείνουν οι ειδικοί

Σας μείωσαν τον μισθό; – Δείτε πως θα διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία

Αδιαμφισβήτητα, η ξαφνική μείωση μισθού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική μας υγεία.

Μας κάνει να ανησυχούμε για το πώς να καλύψουμε τα βασικά έξοδα, να πληρώσουμε λογαριασμούς και να διατηρήσουμε το προηγούμενο βιοτικό μας επίπεδο. Δεδομένα θα οδηγήσει σε ανησυχία για τη μακροπρόθεσμη οικονομική μας σταθερότητα, στην αβεβαιότητα για αποταμίευση και όλα αυτά συμβάλλουν σε αυξημένο άγχος καθώς παλεύουμε με το φόβο ότι δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις.

Ωστόσο υπάρχουν βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την ευημερία μας και να μη βάλουμε σε κίνδυνο την ψυχική μας υγεία.

 Αποδέξου τα συναισθήματά σου

Είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε μια σειρά συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένου του στρες, του άγχους, του θυμού και ακόμη και της θλίψης. Οφείλουμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αναγνωρίσει και να αποδεχτεί αυτά τα συναισθήματα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι συναισθήματά μας είναι φυσικές αντιδράσεις στην κατάσταση.

Εξασκήσου στην αυτοφροντίδα

Δώσε προτεραιότητα σε δραστηριότητες που προάγουν την ψυχική ευεξία. Ασχολήσου με τακτική άσκηση, διαλογισμό, διατήρησε μια ισορροπημένη διατροφή και βεβαιώσου ότι κοιμάσαι αρκετά. Αυτές οι συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και να τονώσουν τη συνολική διάθεση.

Αναζήτησε υποστήριξη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μη διστάσεις να απευθυνθείς σε φίλους, οικογένεια ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Η συζήτηση για τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μπορεί να σας προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη και διαφορετικές προοπτικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.