ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε κατάσταση κατάρρευσης τα χειρουργεία στο «Βενιζέλειο»: Παραιτούνται αναισθησιολόγοι

Οι δύο επιμελήτριες αναισθησιολόγοι, οδηγήθηκαν σε παραίτηση εξαιτίας της «σωματικής και ψυχικής εξάντλησης».

Σε κατάσταση κατάρρευσης τα χειρουργεία στο «Βενιζέλειο»: Παραιτούνται αναισθησιολόγοι

Υπό κατάρρευση βρίσκονται τα χειρουργεία στο «Βενιζέλειο» καθώς παραιτήθηκαν αναισθισιολόγοι κάνοντας λόγο για κακές συνθήκες εργασίας. 

Συγκεκριμένα, δύο επιμελήτριες αναισθησιολόγοι, όπως καταγγέλλεται, οδηγήθηκαν σε παραίτηση εξαιτίας της «σωματικής και ψυχικής εξάντλησης».

Μάλιστα, η τριμελή επιτροπή του «Βενζιζέλειο» εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση για τα απογευματινά χειρουργεία:

«Τα απογευματινά χειρουργεία αυτές τις μέρες είναι στο πρώτο πλάνο αλλά πίσω από τα φώτα η υπερεργασία και η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε τελικά δύο ακόμα επιμελήτριες αναισθησιολόγους του Βενιζελείου σε παραίτηση.

Η αδιέξοδη πορεία που έχει πάρει το Αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου μας το τελευταίο διάστημα, με τις αναποτελεσματικές λύσεις του υπουργείου και των διοικήσεων έφερε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, που οδηγεί όλο τον χειρουργικό τομέα και όχι μόνο σε κατάρρευση.

Αντί τόσο καιρό να αναζητηθούν και να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που έχουν αναγκάσει δεκάδες γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και εκατοντάδες σε όλη τη χώρα στην παραίτηση, συνεχώς αυξάνεται η πίεση στο ολοένα και λιγότερο εναπομείναν προσωπικό μέχρι εξαντλήσεως του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Αναισθησιολογικό τμήμα ενώ περίμενε να ενισχυθεί με τις “fast track” προσλήψεις θα μείνει σύντομα με μία μόνο μόνιμη αναισθησιολόγο και δύο συνταξιούχους σε προσωρινή παράταση. Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη φιέστα για τα απογευματινά χειρουργεία…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.