ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σκληρή επίθεση από τον νευροχειρουργό Παπανικολάου στον Θ.Πλεύρη για το νομοσχέδιο για την υγεία

«Αν έχεις λεφτά θα χειρουργείσαι αν πάλι δεν έχεις τότε θα περιμένεις στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθείς»

Σκληρή επίθεση από τον νευροχειρουργό Παπανικολάου στον Θ.Πλεύρη για το νομοσχέδιο για την υγεία

Σκληρή επίθεση κατά του πολυνομοσχεδίου Πλεύρη για τη δημόσια υγεία από τον γνωστό νευροχειρουργό και γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Πάνο Παπανικολάου.

Ο γιατρός, που υπηρετεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, το χαρακτήρισε ένα νομοσχέδιο που ευνοεί τους… έχοντες και βάζει φρένο στην πρόσβαση των φτωχών στη δημόσια υγεία, ενώ εκτίμησε πως είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ορισμένων μεγαλογιατρών, που με τα απογευματινά χειρουργεία θέλουν να νομιμοποιήσουν τα «φακελάκια».

«Αν έχεις λεφτά, θα χειρουργείσαι, αν πάλι δεν έχεις, τότε θα περιμένεις στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθείς». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Πάνος Παπανικολάου το επίμαχο άρθρο του νόμου Πλεύρη για τα απογευματινά χειρουργεία που θα πραγματοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται κατά παραγγελία μεγαλογιατρών που πρόσκεινται στη Ν.Δ. και οι οποίοι θέλουν να νομιμοποιήσουν τα… ουρανοκατέβατα κέρδη τους.

«Δεν θα ανεχθώ ο κάθε Μαρκόπουλος, που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη, να περιμένει τέσσερις μήνες για να χειρουργηθεί, επειδή ο κάθε Βέττας έχει 4.000 ευρώ για να χειρουργηθεί άμεσα» είπε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ στην εκπομπή Kontra24, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε από τον βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλο.

Παράλληλα, ο Πάνος Παπανικολάου έκανε γνωστό πως οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, ανεξαρτήτως παράταξης, τάσσονται κατά του νομοσχεδίου Πλεύρη, δείχνοντας πως βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειονότητα των γιατρών. «Και η φιλοκυβερνητική παράταξη είναι κάθετα αντίθετη σε αυτή τη ρύθμιση, είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο Θάνος Πλεύρης επέδειξε κουτοπονηριά και ανειλικρίνεια»

Ο Πάνος Παπανικολάου κατήγγειλε, ακόμη, πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συντάχθηκε χωρίς να προηγηθεί διάλογος με τους γιατρούς. «Ο Θάνος Πλεύρης επέδειξε κουτοπονηριά και ανειλικρίνεια, καθώς είχε δεσμευτεί πως θα υπάρξει διάλογος προτού κατατεθεί» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε διαβούλευση τη Δευτέρα προβλέπει την ύπαρξη απογευματινών χειρουργείων, το κόστος των οποίων θα επιμερίζεται στον ασθενή και τον ασφαλιστικό του φορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.