ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπάνιο περιστατικό στην Ινδία: 61χρονος άνδρας προσβλήθηκε από θανατηφόρο μύκητα φυτών

Ο άνδρας είχε συμπτώματα γρίπης και δυσκολία στην κατάποση, ενώ νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Καλκούτας για μέρες

Σπάνιο περιστατικό στην Ινδία: 61χρονος άνδρας προσβλήθηκε από θανατηφόρο μύκητα φυτών

Για πρώτη φορά καταγράφηκε στην Ινδία ένα σπάνιο περιστατικό, καθώς ένας 61χρονος άνδρας μολύνθηκε με έναν θανατηφόρο μύκητα που προέρχεται από φυτά. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον μύκητα Chondrostereum purpureum, ο οποίος προκαλεί παρασιτική μολύβδωση (Silver Leaf) στα φυτά και ο οποίος μόλυνε έναν 61χρονο μυκητολόγο στην Ινδία.

Ο άνδρας είχε συμπτώματα γρίπης και δυσκολία στην κατάποση, ενώ νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Καλκούτας για μέρες. Οι γιατροί του χορήγησαν αντιμυκητιασική αγωγή που λάμβανε για δύο μήνες.

Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε πως πρόκειται για τον συγκεκριμένο μύκητα. Ο μύκητας αυτός δεν ήταν γνωστό μέχρι σήμερα ότι μπορούσε να μολύνει ανθρώπους ή ζώα.

Η καθηγήτρια Ελέιν Μπίγκνελ του Κέντρου Ιατρικής Μυκητολογίας του MRC δήλωσε ότι ο ασθενής μπορεί να έχει κάποια γενετική ανοσοανεπάρκεια και να μην το γνωρίζει. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο άνδρας (λόγω επαγγέλματος) μπορεί να έχει εκτεθεί σε απίστευτα μεγάλο αριθμό σπόρων.

Στα φυτά ο μύκητας διασπείρεται με αερομεταφερόμενα σπόρια και μετατρέπει τα πράσινα φύλλα σε ασημένια, ασθένεια που συχνά οδηγεί σε νέκρωση.

Ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 19 μύκητες που σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση και την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη θα μπορούσαν να απειλήσουν τη δημόσια υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.