ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Στυλιανός Λουκίδης: «Μέχρι και 100.000 κρούσματα ιώσεων την ημέρα μετά τις γιορτές»

«Σήμερα μετράμε μόνο ότι περνάει από τις δομές υγείας και όχι ότι περνάει ο καθένας μόνος του στο σπίτι», εξήγησε ο ίδιος

Στυλιανός Λουκίδης: «Μέχρι και 100.000 κρούσματα ιώσεων την ημέρα μετά τις γιορτές»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στυλιανός Λουκίδης σχετικά με την έξαρση των ιώσεων που παρατηρείται αυτή τη περίοδο στην Ελλάδα.

Ο κ. Λουκίδης ανέφερε πως οι ιώσεις θα μας ταλαιπωρήσουν μέχρι περίπου τα μέσα Μαρτίου, όπως γινόταν παραδοσιακά κάθε χρόνο, πριν την έλευση του κορωνοϊού.

Μάλιστα, προανήγγειλε ρεκόρ κρουσμάτων ιώσεων μετά την εορταστική περίοδο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι επισκέψεις και οι συγκεντρώσεις σε σπίτια και άλλους χώρους.

Συμφωνώντας με τον συνάδελφό του, καθηγητή, Νίκο Τζανάκη είπε ότι δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 100.000 κρούσματα ιώσεων την ημέρα ενώ υπάρχει πιθανότητα να έχουμε εξαψήφιο αριθμό με κρούσματα από κορονοϊό, γρίπη και συγκυτιακό ιό μέσα σε 24 ώρες!

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του τα κρούσματα αυτά ίσως είναι ακόμα μεγαλύτερα σε αριθμό μιας και αφορούν μόνο όσο καταγράφονται στο σύστημα υγείας!

«Σήμερα μετράμε μόνο ότι περνάει από τις δομές υγείας και όχι ότι περνάει ο καθένας μόνος του στο σπίτι», εξήγησε ο ίδιος.

Ο καθηγητής επανέλαβε την μεγάλη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία λόγω της μεγάλης προσέλευσης κρουσμάτων, ειδικά της γρίπης τονίζοντας ότι σε εκείνον και τους συναδέλφους του θυμίζουν την περίοδο του 2017 και 2018 την ίδια εποχή.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Τα πρώτα λόγια του πατρός Αντωνίου όταν έλαβε την κλήση του Εισαγγελέα

Ο κ. Λουκίδης είπε πως μπορούν να προστατευτούν από την γρίπη ακόμα και όσοι νόσησαν από κορονοϊό κάνοντας το εμβόλιο 15 ημέρες μετά από την νόσηση με κορονοϊό.

«Να κάνουμε το εμβόλιο, έχουμε χρόνο γιατί γρίπη θα έχουμε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου», επεσήμανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για να περάσουμε καλά και μετά τις γιορτές έκανε έκκληση για προστασία των ηλικιωμένων πάνω από 70 και 80 ετών τους οποίους καλό θα ήταν να μην επισκεφτούμε καθόλου αν έχουμε συμπτώματα γρίπης ή ίωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.