ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στυτική δυσλειτουργία: Πέντε τρόποι για να βελτιώσετε το πρόβλημα

Η στυτική δυσλειτουργία ίσως οφείλεται σε αγγειακή ή νευρολογική νόσο, σε διαβήτη ή να έχει προκληθεί από θεραπείες και χειρουργεία για τον προστάτη

Στυτική δυσλειτουργία: Πέντε τρόποι για να βελτιώσετε το πρόβλημα

Προβλήματα στύσης μπορούν να εμφανιστούν για αρκετούς λόγους. Μπορεί να είναι απλά μια παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής, αλλά για 3 στους 4 άνδρες τα αίτια είναι πιο περίπλοκα.

Η στυτική δυσλειτουργία ίσως οφείλεται σε αγγειακή ή νευρολογική νόσο, σε διαβήτη ή να έχει προκληθεί από θεραπείες και χειρουργεία για τον προστάτη.

Ακολουθήστε τις 5 παρακάτω συμβουλές για να βελτιωθεί το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, κυρίως μέσω της καλύτερης υγείας όλου του σώματός σας.

Να τρώτε σωστά

Μια μελέτη για την ανδρική γήρανση που έγινε στη Μασαχουσέτη, έφτασε στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά και ψάρια και με λιγότερο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, μειώνει τον κίνδυνο προβλημάτων στύσης.

Αδυνατίστε και κρατήστε το βάρος σας εκεί

Ένας άνδρας με περιφέρεια μέσης που είναι πάνω από 1 μέτρο έχει 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίσει στυτική δυσλειτουργία συγκριτικά με όσους η περιφέρεια μέσης φτάνει τα 80 εκ., εξηγούν οι ειδικοί. Άρα η απώλεια βάρους είναι μια πολύ σημαντική στρατηγική για την αποφυγή αλλά και την αντιμετώπισή της. Άλλωστε η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο αγγειακών παθήσεων και σακχαρώδη διαβήτη, δυο πολύ μεγάλες αιτίες της στuτικής δυσλειτουργίας. Επίσης, το υπερβολικό λίπος επηρεάζει και την ορμονική λειτουργία κάτι που μπορεί να είναι επίσης μέρος του προβλήματος.

Προσοχή στην υγεία των αγγείων

Υψηλές τιμές σε πίεση, σάκχαρο, χοληστερόλη και τριγλυκερίδια μπορεί να βλάψουν την καρδιά, τον εγκέφαλο αλλά τη στύση. Όπως είπαμε η μεγάλη περιφέρεια μέσης αυξάνει τον κίνδυνο και αν το μεταβολικό σας προφίλ είναι ανησυχητικό, θα ήταν καλό να ρωτήσετε κάποιον γιατρό για να γίνει πλήρης έλεγχος του αγγειακού σας συστήματος και να δοθούν οδηγίες για αλλαγή τρόπου ζωής, αλλά και όποιων φαρμάκων αν χρειαστούν.

Αρχίστε να περπατάτε

Όπως έχει δείξει μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, φτάνουν 30 λεπτά περπατήματος τη μέρα για να μειωθεί κατά 41% η πιθανότητα στuτικής δυσλειτουργίας. Και άλλες έρευνες δείχνουν πως η μεσαίας έντασης άσκηση βοηθά στην επαναφορά της σεξουαλικής απόδοσης στους παχύσαρκους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία στις μέσες ηλικίες.

Ασκήσεις πυελικού εδάφους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πυελικό σας έδαφος αν είναι ισχυρό βοηθά στην καλύτερη δυνατή αιμάτωση της περιοχής και στην ενίσχυση της στυτικής λειτουργίας. Σε μια μελέτη που έγινε στη Βρετανία, οι συμμετέχοντες έκαναν για τρεις μήνες δυο σετ ασκήσεων Kegel την ημέρα σε συνδυασμό με βιοανάδραση, αλλά και αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως διακοπή του καπνίσματος και περιορισμό του αλκοόλ. Οι άνδρες αυτοί είχαν μεγάλη βελτίωση στη στυτική λειτουργία συγκριτικά με όσους προέβησαν μόνο σε αλλαγή του τρόπου ζωής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.