Στυτική λειτουργία: Πώς να προλάβετε τον μεγαλύτερο «έφιαλτη»

Κι όμως μπορείτε να το προλάβετε σύμφωνα με την επιστήμη

Στυτική λειτουργία: Πώς να προλάβετε τον μεγαλύτερο «έφιαλτη»
Η στυτική λειτουργία του άντρα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και μερικοί από αυτούς είναι καλά κρυμμένοι στο σώμα και στο μυαλό μας.
Το εύρημα αυτό υποδεικνύει σημαντικές δομικές αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία του πέους, που προκαλούνται από τη μακροχρόνια υπέρταση.
Επιπλέον, οι διαφορές μεταξύ των τριών κατηγοριών εξαφανίστηκαν άμα τη λήψη θεραπείας, υποδεικνύοντας επίδραση της φαρμακευτικής αγωγής», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Δρ. Χαράλαμπος Βλαχόπουλος.
Μια πρόσθετη ανάλυση συνέκρινε τους άνδρες που λάμβαναν και δεν λάμβαναν θεραπεία μέσα σε κάθε ομάδα αρτηριακής πίεσης.
Στην κατηγορία της υπέρτασης, οι θεραπευόμενοι και μη ασθενείς είχαν παρόμοια ταχύτητα ροής του αίματος στο πέος.
Ωστόσο, στην κατηγορία υψηλής-φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης, οι θεραπευόμενοι παρουσίαζαν χειρότερη ροή αίματος στο πέος, φαινόμενο που παρατηρήθηκε και στην κατηγορία φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
«Τα αποτελέσματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι υπερτασικοί ασθενείς έχουν ήδη σημαντική δομική βλάβη στις αρτηρίες του πέους, αλλά τα αντιϋπερτασικά φάρμακα δεν μειώνουν περαιτέρω τη ροή του αίματος στο πέος.
Όμως, στους άνδρες με φυσιολογική ή υψηλή-φυσιολογική αρτηριακή πίεση, οι αρτηρίες του πέους έχουν ελάχιστη δομική βλάβη και τα φάρμακα μπορεί να επιδρούν αρνητικά στη ροή του αίματος του πέους», εξηγεί ο Δρ. Βλαχόπουλος.
Ο καθηγητής καλεί τους άνδρες που ανησυχούν για τη στυτική δυσλειτουργία να το συζητήσουν με τον γιατρό τους και σημειώνει ότι η αλλαγή της αντιϋπερτασικής φαρμακευτικής αγωγής στους ασθενείς αυτούς θα πρέπει να διαχειρίζεται με μεγάλη προσοχή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.