ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Συναγερμός» σε ΗΠΑ και Ισπανία: Εμφανίστηκε ξανά ο άγνωστος τύπος ηπατίτιδας που «χτυπά» παιδιά

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η αυξητική τάση και η εξάπλωση που παρουσιάζει η άγνωστη ηπατίτιδα

«Συναγερμός» σε ΗΠΑ και Ισπανία: Εμφανίστηκε ξανά ο άγνωστος τύπος ηπατίτιδας που «χτυπά» παιδιά

Μετά τη Βρετανία και τη Σκωτία, όπου νοσηλεύτηκαν αρκετά παιδιά με συμπτώματα ηπατίτιδας, η οποία όμως δεν συνέπιπτε με κάποιον από τους γνωστούς τύπους, ανάλογες περιπτώσεις σε παιδιά αναφέρθηκαν και στην Αλαμπάμα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στην Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC, τουλάχιστον εννέα περιπτώσεις παιδιών ηλικίας κάτω των έξι ετών, παρουσίασαν ίκτερο στο συκώτι τους και άλλα συμπτώματα ηπατίτιδας από τον Οκτώβριο, ενώ το ένα υπέστη ρήξη. Ένα ακόμη παιδί παρουσίασε ανάλογα συμπτώματα σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ, η οποία ωστόσο δεν κατονομάζεται.

Πριν τη διάγνωση του άγνωστου τύπου ηπατίτιδας, τουλάχιστον 80 παιδιά σε Βρετανία και Ισπανία είχαν νοσηλευτεί και τους είχε δοθεί ειδική αγωγή.

Στις εξετάσεις που έγιναν, κανένα από τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν δεν βρέθηκαν θετικά στους γνωστούς τύπους ηπατίτιδας, γεγονός που επισημάνθηκε ως ιδιαίτερο αντικείμενο έρευνας από τους επιστήμονες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με μία αρχική εκτίμηση, οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι ο άγνωστος τύπος ηπατίτιδας προήλθε από έναν αδενοϊό, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν την επιστημονική κοινότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.