Συνέδριο επιστημόνων του CDC: Προσήλθαν χωρίς μάσκες και όσοι ήταν εμβολιασμένοι είχαν κάνει μια δόση

Η συνάντησή τους προκάλεσε συρροή κρουσμάτων, κυρίως επειδή δεν φορούσαν μάσκες

Συνέδριο επιστημόνων του CDC: Προσήλθαν χωρίς μάσκες και όσοι ήταν εμβολιασμένοι είχαν κάνει μια δόση

Οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που μετείχαν σε επιστημονικό συνέδριο που έγινε σε ξενοδοχείο της Ατλάντα, την περίοδο 24-27 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 κλήθηκαν να δώσουν απαντήσεις, συστάσεις και οδηγίες προς τους πολίτες για να προστατευτούν από τον νέο ιό.

Στη συνέχεια, μάλιστα, έπρεπε να στηρίξουν και να δώσουν επιστημονικές απαντήσεις για τα εμβόλια.

Περίπου το 70% των συμμετεχόντων απάντησε ότι δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Η είδηση προκάλεσε κριτική στους διοργανωτές του συνεδρίου, που δεν έλαβαν μέτρα για τη μείωση του κινδύνου, βελτιώνοντας την ποιότητα του εσωτερικού αέρα στους συνεδριακούς χώρους και διανέμοντας μάσκες N95 και KN95 για τη μείωση του κινδύνου.

Φυσικά, υπάρχουν αρκετές επιφυλάξεις και για την επόμενη ιατρική συνάντηση του CDC, που έχει προγραμματιστεί στο ίδιο ξενοδοχείο στις αρχές Ιουνίου, όπου αναμένεται να παραβρεθούν περίπου 300 με 400 άτομα.

«Φέρτε μάσκες»

Ήδη, το CDC, με έγγραφο που φέρει τον τίτλο «Know Before You Go» , συμβουλεύουν τα άτομα που θα συμμετάσχουν να φέρουν «δικές τους μάσκες υψηλής προστασίας και, αν είναι δυνατόν, να έχουν μαζί τους και self test για τη διάγνωση της Covid-19».

Οι 181 που αρρώστησαν στο συνέδριο του CDC, σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κέντρου, δεν εμφάνισαν σοβαρή νόσο. Διάμεση ηλικία των κρουσμάτων ήταν τα 38 έτη, σχεδόν όλοι ήταν κάτω των 65 ετών και τα 2/3 ήταν γυναίκες. Σε αυτό αποδίδεται το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σοβαρά περιστατικά και νοσηλείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περισσότεροι εκ των επιστημόνων είχε κάνει μόνο μία δόση εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ περίπου το 1/4 όσων βρέθηκαν θετικοί έλαβαν αντιιικά φάρμακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.