ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα 4 δημοφιλή τρόφιμα που δεν πρέπει να ξανά φάμε – «Απλά δεν αξίζει τον κίνδυνο»

Μπορούμε να τα βρούμε εύκολα σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ

Τα 4 δημοφιλή τρόφιμα που δεν πρέπει να ξανά φάμε – «Απλά δεν αξίζει τον κίνδυνο»

Οι ειδικοί στα τρόφιμα προειδοποιούν για 4 δημοφιλή φαγητά, τα οποία δεν πρέπει να καταναλώνουμε, γιατί μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του, σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος.

Η New York Post μίλησε με την μικροβιολόγο στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ Kali Kniel και με τον χημικό τροφίμων και σύμβουλο βιομηχανίας με έδρα την Ουάσιγκτον Δρ Bryan Quoc Le.

Σύμφωνα με τους δύο ειδικούς, τα 4 τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώνει ο άνθρωπος, βρίσκονται εύκολα σε παντοπωλεία ή σούπερ μάρκετ και είναι τα εξής:

Ωμό λάχανο

Το λάχανο μπορεί να καλλιεργείται σε όλες τις Εύκρατες περιοχές και είναι περιέχεται σε αρκετές σαλάτες, ωστόσο δεν πρέπει να καταναλώνεται ωμό.

Αντιθέτως, οι ειδικοί προτείνουν το μαγείρεμα «μέχρι να αχνίσει», γιατί ενδέχεται να περιέχει μικρόβια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σαλμονέλα ή μικρόβια στο έντερο.

Ωμό, μη παστεριωμένο γάλα

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι το ωμό γάλα έχει όλα αυτά τα οφέλη για την υγεία, αλλά απλά δεν αξίζει τον κίνδυνο γιατί υπάρχουν πολλοί παθογόνοι οργανισμοί που είναι ακόμα ζωντανοί σε αυτό το γάλα, ειδικά αν προέρχεται κατευθείαν από εγκατάσταση επεξεργασίας», είπε ο Le Bryan Quoc Le.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος που πωλείται είναι παστεριωμένο, πράγμα που σημαίνει ότι έχει θερμανθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία για να εξασφαλιστεί ότι τυχόν επιβλαβή βακτήρια θα σκοτωθούν.

Όμως, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων υποστηρίζει ότι το νωπό γάλα μπορεί να προκαλέσει ασθένειες όπως η σαλμονέλα, η λιστέρια και το καμπυλοβακτηρίδιο.

Συσκευασμένα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα ή τα λαχανικά που είναι συσκευασμένα μπορεί να μοιάζουν ασφαλή, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι χρειάζονται καλό πλύσιμο πριν την κατανάλωση τους, αλλά και να μην έρθουν σε επαφή με άλλα τρόφιμα, ειδικά κρέας ή ψάρι.

Επίσης, το CDC προτείνει στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι παραμένουν κρύα και να τα διαχωρίζουν αμέσως από τα υπόλοιπα τρόφιμα.

Μαγειρεμένο φαγητό από σούπερ μάρκετ

Αν κάποιος θέλει να φάει σπιτικό φαγητό από έξω, η πιο εύκολη λύση είναι να επισκεφτεί ένα σούπερ μάρκετ ή κάποια παρόμοια επιχείρηση και να αγοράσει το μαγειρεμένο φαγητό που πουλάνε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί μια επικίνδυνη επιλογή, επειδή το φαγητό μένει για ώρες στη συντήρηση, όπου η θερμοκρασία ενδεχομένως αλλάξει. Έτσι, μπορεί να αναπτυχθούν βακτήρια, που βλάπτουν τον οργανισμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.