Και ποια δεν χρειάζονται ψυγείο;

Τα φρούτα όπως όλοι μας γνωρίζουμε, έχουν την τιμητική τους την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ πολλά είναι και τα λαχανικά που μπορούμε να απολαύσουμε την περίοδο αυτή.

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πάντα πιο υγιεινά και νόστιμα από τα κατεψυγμένα, σημαντικό όμως είναι να γνωρίζουμε τον τρόπο να τα αποθηκεύσουμε σωστά ώστε να διατηρηθούν φρέσκα το μέγιστο δυνατό διάστημα.

Ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά που χρειάζονται ψυγείο

Κεράσια

Θα διατηρηθούν φρέσκα και δροσερά, ό,τι πρέπει για κατανάλωση τις ζεστές μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Φράουλες

Οι φράουλες είναι από τα πιο ευαίσθητα φρούτα για αυτό και η συντήρησή τους χρειάζεται προσοχή. Για τη συντήρησή τους ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

#1 Πλύνετε και κόψτε τις φράουλες μόνο όταν θέλετε να τις καταναλώσετε

#2 Προτιμήστε να τις αποθηκεύσετε σε μία χάρτινη σακούλα. Η σακούλα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη ή εναλλακτικά, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε ένα γυάλινο δοχείο.

#3 Εάν θέλετε να πλύνετε τις φράουλες, αποθηκεύστε τις σε ένα τάπερ αφού πρώτα στρώσετε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας στον πάτο.

#4 Βουτήξτε τις σε ξυδόνερο. Πριν τις χρησιμοποιήσετε ξεπλύνετέ τις καλά και δεν θα μείνει ίχνος μυρωδιάς ή γεύσης από ξύδι.

Μύρτιλα, μούρα κ.α.

Όλα τα φρούτα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία berries, πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. Οι φράουλες είναι οι πιο ευαίσθητες, όμως και τα μούρα, τα μύρτιλα κτλ θα χρειαστούν προσοχή. Σημαντικό: Ποτέ μην πλένετε αυτής της κατηγορίας τα φρούτα εάν δεν τα καταναλώσετε άμεσα.

Σπαράγγια

Ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών. Τα σπαράγγια φυλάσσονται στο ψυγείο, ιδανικά σε ένα ποτήρι ή οποιοδήποτε δοχείο με λίγο νερό και στο χαμηλότερο ράφι. Διατηρούνται για 10 με 14 μέρες.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο φυλάσσεται σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο έως και δύο εβδομάδες, στο χαμηλότερο ράφι.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια καταναλώνονται κάθε εποχή και ένα παραπάνω την άνοιξη. Φυλάσσονται στο ψυγείο σε ψηλό ράφι.

Πιπεριές

Στο ψυγείο αποθηκεύονται και οι πιπεριές και πάλι σε ένα από τα ψηλά ράφια.

Ποια ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά δεν χρειάζονται ψυγείο;

Όλα τα τροφικά φρούτα

Στα τροπικά φρούτα ανήκουν οι μπανάνες, τα αβοκάντο, ο ανανάς κ.α. Όλα τα τροπικά φρούτα αποθηκεύονται εκτός ψυγείου, ακόμα και εκείνα που έχουμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε πιο δροσερά.

Αγγούρια

Κι όμως, τα αγγούρια δεν αποθηκεύονται στο ψυγείο. Για να τα απολαύσετε δροσερά, μπορείτε να τα βάλετε στη συντήρηση λίγο πριν θέλετε να τα καταναλώσετε.

Ντομάτες

Η χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν τη σωστή ωρίμανση της ντομάτας και αλλοιώνουν την γεύση και το άρωμά της.

Βερίκοκα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ούτε τα βερίκοκα χρειάζονται ψυγείο. Αφήστε να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου και καταναλώστε τα ζουμερά και λαχταριστά.