Tα αποτελέσματα lockdown και εμβολίων κατά Covid-19: Η Ελλάδα η 2η χώρα στην Ευρώπη σε θανάτους «χωρίς αιτία»!

Τα στοιχεία της Eurostat για τον Μάρτιο του 2023

Tα αποτελέσματα lockdown και εμβολίων κατά Covid-19: Η Ελλάδα η 2η χώρα στην Ευρώπη σε θανάτους «χωρίς αιτία»!

Η Ελλάδα που είχε ένα από τα πιο σκληρά lockdοwn κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 και υποχρέωσε σε εμβολιασμό μεγάλη μερίδα του πληθυσμού είναι η δεύτερη χώρα σε υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2023. 

Συγκεκριμένα στο 10,3% έφτασε η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2023 συγκριτικά με τον μέσο όρο της αντίστοιχης περιόδου 2016-2019. 

Όπως δείχνουν σημερινά στοιχεία της Eurostat, η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ αυξήθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023 και διαμορφώθηκε +0,3%.

Η Eurostat θυμίζει στην έρευνά της ότι ο Φεβρουάριος του 2023 ήταν η πρώτη φορά που δεν σημειώθηκε υπερβάλλουσα θνησιμότητα στο σύνολο της ΕΕ, με τον δείκτη να πέφτει στο -2%.

Ειδικότερα, η Eurostat αναφέρει ότι συγκριτικά με το δείκτη υπερβάλλουσας θνησιμότητας τον Μάρτιο του 2022 που έφτανε σχεδόν στο 7% δηλαδή (30.000 επιπλέον θάνατοι), 11% τον Μάρτιο του 2021 (33. 000 επιπλέον θάνατοι) και 14% τον Μάρτιο του 2020 (4. 500 επιπλέον θάνατοι).

Έτσι, τον Μάρτιο του 2023, 16 χώρες της ΕΕ δεν κατέγραψαν καθόλου υπερβολικούς θανάτους. Μεταξύ αυτών, η Λετονία (-14%), η Ρουμανία (-13%) και η Βουλγαρία (-10%) κατέγραψαν τη χαμηλότερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα.

Αντίθετα, μεταξύ των χωρών που παρατηρήθηκε υπερβολική θνησιμότητα η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ολλανδία με υπερβάλλουσα θνησιμότητα στο (+12%).

Στη λίστα ακολουθούν η Ιρλανδία και η Αυστρία με (+9%), η Κύπρος (+8%), η Ισπανία και η Μάλτα με (+6%), η Πορτογαλία και η Γερμανία με (+4%) και η Δανία (+1%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.