ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν μία απροσδόκητη επίδραση στη σεξουαλική σας ορμή

Τι έδειξαν τα ευρήματα των επιστημόνων

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν μία απροσδόκητη επίδραση στη σεξουαλική σας ορμή

Η υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ορμή. 

Σύμφωνα με το healthdigest.com, τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία λίμπιντο μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από την υπερκατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ειδικά γαλακτοκομικών προϊόντων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Μια θεωρία είναι ότι επηρεάζει τις ορμόνες του φύλου σας.

H διαιτολόγος Julieanna Hever αναφέρει στο Live Kindly πως «οι ορμόνες στο αγελαδινό γάλα μπορεί να παίζουν ρόλο στην τροποποίηση των επιπέδων των σεξουαλικών ορμονών στους ανθρώπους και μπορούν, επομένως, να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία».

Μια μελέτη του 2010, που δημοσιεύθηκε στο Pediatrics International και στην οποία συμμετείχαν επτά άνδρες, έξι παιδιά προεφηβικής ηλικίας και πέντε γυναίκες, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος μείωσε σημαντικά τα επίπεδα τεστοστερόνης (μια ορμόνη της οποίας οι κύριες λειτουργίες περιλαμβάνουν την τροφοδότηση της σεξουαλικής ορμής) στους άνδρες. Ωστόσο, σύμφωνα με το Medical News Today, χρειάζονται περισσότερες έρευνες στον τομέα αυτόν.

Ένας άλλος έμμεσος τρόπος με τον οποίο το γάλα επηρεάζει τη σεξουαλική ορμή

Μια άλλη απροσδόκητη επίδραση, που μπορεί να έχει η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων στη σεξουαλική υγεία, έχει να κάνει με το ότι αυξάνει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης (LDL) στο σώμα σας. Η υψηλή χοληστερόλη και η χαμηλή σεξουαλική ορμή συνήθως συνδέονται, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης επηρεάζουν τη ροή του αίματος και επομένως προκαλούν στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες. Μπορούν, όμως, επίσης να επηρεάσουν αρνητικά και τις γυναίκες όσον αφορά τον οργασμό, ακόμη και τη συνολική σεξουαλική ικανοποίηση, σύμφωνα με το «New Scientist». Αυτό συμβαίνει, επειδή οι γυναίκες βασίζονται, επίσης, στη ροή του αίματος, που παίρνει το δρόμο προς τα «ιδιωτικά» τους μέρη, προκειμένου να νιώσουν σεξουαλική διέγερση και οι διατροφικές τους επιλογές έχουν μεγάλη σχέση με αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γάλα δεν είναι το μόνο γαλακτοκομικό προϊόν, όμως, που θα πρέπει να σας απασχολεί όταν πρόκειται για τη σεξουαλική σας ορμή. Τα «βαριά» γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυρί και το παγωτό, μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα που σχετίζονται με τη σεξουαλική ορμή. Έτσι, αν ψάχνετε φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεξουαλικής σας ορμής, ίσως να θέλετε να είστε πιο προσεκτικοί με το τυρί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.