ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τα γνωρίζατε; – Δείτε ποια είναι τα δέκα οφέλη που έχει για την υγεία η σεξουαλική επαφή

«Μετά τον οργασμό, απελευθερώνεται η ορμόνη προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας»

Τα γνωρίζατε; – Δείτε ποια είναι τα δέκα οφέλη που έχει για την υγεία η σεξουαλική επαφή

Η σεξουαλική επαφή θα πρέπει να γίνει γνωστό πώς πέρα από ευχαρίστηση προσφέρει και αρκετά οφέλη για την υγεία μας. 

Δείτε τι μπορεί να κάνει για εσάς μια υγιής σεξουαλική ζωή:

1. Καλύτερο ανοσοποιητικό

“Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι παίρνουν λιγότερες ημέρες άδειας για λόγους ασθενείας”, λέει η δρ. Yvonne K. Fulbright, ειδικός σεξουαλικής υγείας.

Οι άνθρωποι που κάνουν σεξ έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια διαπίστωσαν ότι φοιτητές που έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ενός συγκεκριμένου σημαντικού αντισώματος σε σύγκριση με φοιτητές που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

Δεν αρκεί φυσικά το σεξ για προστασία από ασθένειες. Πρέπει να συνδυάζεται με τα ακόλουθα:

  • Σωστή διατροφή
  • Δραστήριος (και όχι καθιστικός) τρόπος ζωής
  • Καλός ύπνος
  • Πλήρης εμβολιαστική κάλυψη

2. Ενισχύει την λίμπιντο

Σε έναν ευνοϊκό φαύλο κύκλο, το καλό σεξ φέρνει μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ, λέει η δρ. Lauren Streicher, επίκουρη κλινική καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή Feinberg του πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο.

Ειδικά για τις γυναίκες, το σεξ αυξάνει την λίπανση του κόλπου, τη ροή του αίματος και την ελαστικότητα της περιοχής, λέει. Όλα αυτά κάνουν το σεξ ακόμα πιο ευχάριστο και πιο επιθυμητό ως δραστηριότητα.

3. Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης των γυναικών

Ένα ισχυρό πυελικό έδαφος είναι σημαντικό για την αποφυγή της ακράτειας, κάτι που θα επηρεάσει περίπου το 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Το καλό σεξ είναι σαν μια εξάσκηση για τους μυς του πυελικού εδάφους. Όταν έχετε οργασμό, προκαλούνται συσπάσεις σε αυτούς τους μύες, γεγονός που τους ενισχύει.

4. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Έρευνες δείχνουν μια σχέση μεταξύ του σεξ και της χαμηλότερης αρτηριακής πίεσης, λέει ο δρ. Joseph J. Pinzone, διευθύνων σύμβουλος και ιατρικός διευθυντής της Amai Wellness.

“Έχουν γίνει πολλές μελέτες. Μια μελέτη ορόσημο διαπίστωσε ότι η σεξουαλική επαφή (όχι ο αυνανισμός) μείωσε τη συστολική αρτηριακή (μεγάλη) πίεση”.

5. Μετράει ως σωματική άσκηση

“Το σεξ είναι μια πραγματικά εξαιρετική μορφή άσκησης. Δεν θα αντικαταστήσει τον διάδρομο, αλλά σίγουρα προσμετράται στην σωματική σας δραστηριότητα”, λέει ο δρ. Pinzone.

Το σεξ καταναλώνει περίπου 5 θερμίδες ανά λεπτό, 4 περισσότερες θερμίδες από το να βλέπεις τηλεόραση. Επίσης αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και χρησιμοποιεί διάφορους μύες.

6. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Μια καλή σεξουαλική ζωή κάνει καλό και στην καρδιά. Εκτός από το ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, το σεξ βοηθά να διατηρείτε τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης σε ισορροπία.

“Όταν ένα από αυτά είναι χαμηλό, αρχίζετε να αντιμετωπίζετε πολλά προβλήματα, όπως οστεοπόρωση, ακόμη και καρδιακές παθήσεις”, λέει ο δρ. Pinzone.

Το να κάνεις σεξ πιο συχνά μπορεί να βοηθήσει. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, οι άνδρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν σεξ πιο σπάνια.

7. Μειώνει τον πόνο

“Ο οργασμός μπορεί να εμποδίσει τον πόνο”, λέει ο δρ. Barry R. Komisaruk, διακεκριμένος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Rutgers του New Jersey. Απελευθερώνει μια ορμόνη που βοηθά στην αύξηση της ανοχής στον πόνο.

Η διέγερση χωρίς οργασμό μπορεί επίσης να συμβάλλει: “Βρήκαμε ότι η κολπική διέγερση μπορεί να εμποδίσει τον χρόνιο πόνο στην πλάτη και στα πόδια και πολλές γυναίκες μας είπαν ότι η αυτοδιέγερση των γεννητικών οργάνων μπορεί να μειώσει τις κράμπες της περιόδου, τον αρθριτικό πόνο και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τον πονοκέφαλο”, λέει ο δρ. Komisaruk.

8. Μειώνει την πιθανότητα για καρκίνο του προστάτη

Οι άνδρες που εκσπερμάτιζαν συχνά (τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα) είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια μιας διάσημης μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Medical Association.

Δεν χρειάζεστε… σύντροφο για να αποκομίσετε αυτό το όφελος: Η σεξουαλική επαφή και ο αυνανισμός ήταν εξίσου ωφέλιμα.

Δεν είναι ξεκάθαρο ότι το σεξ ήταν ο μόνος λόγος που έπαιξε ρόλο στην συγκεκριμένη μελέτη. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου. Αλλά το να κάνετε συχνά σεξ, σίγουρα δεν θα σας βλάψει.

9. Βελτιώνει τον ύπνο

“Μετά τον οργασμό, απελευθερώνεται η ορμόνη προλακτίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα συναισθήματα χαλάρωσης και υπνηλίας μετά το σεξ”, λέει η δρ. Sheenie Ambardar, ψυχίατρος με έδρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

10. Ανακουφίζει από το άγχος

Η δρ. Ambardar λέει ότι το άγγιγμα και η αγκαλιά μπορούν να απελευθερώσουν την φυσική “ορμόνη της καλής διάθεσης” του σώματος. Η σεξουαλική διέγερση απελευθερώνει μια χημική ουσία που ανανεώνει το σύστημα ευχαρίστησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σεξ και η οικειότητα μπορούν επίσης να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση και την ευτυχία σας, λέει η ίδια. Εν ολίγοις το σεξ δεν είναι μόνο μια συνταγή για πιο υγιή ζωή, αλλά και για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.