ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα πέντε «σημάδια» στα χέρια που φανερώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά

Αν τα παρατηρήσετε καλό είναι να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας

Τα πέντε «σημάδια» στα χέρια που φανερώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά

Θα πρέπει να γίνει γνωστό πως μερικές φορές, κάποια ασήμαντα «σημάδια» στα χέρια μπορεί να δείχνουν κάποιο πρόβλημα στην καρδιά.

Μάλιστα, είναι σημαντικό να επισκεφτούμε κάποιο γιατρό, αν επιμένουν.

Τα πέντε «σημάδια» στα χέρια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Επώδυνα εξογκώματα στα δάχτυλα: Τα εξογκώματα που είναι σκληρά και προκαλούν πόνο στα δάχτυλά σας, όπως οι κόμβοι Osler, μπορεί να υποδεικνύουν λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα.

Αυτή η φλεγμονή είναι επικίνδυνη για τη ζωή, καθώς επηρεάζει τους θαλάμους ή τα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι απαραίτητες για να αποφευχθούν σοβαρές επιπτώσεις.

Κόκκινες ή μωβ γραμμές κάτω από τα νύχια: Οι κόκκινες ή μωβ γραμμές κάτω από τα νύχια μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα καρδιακής νόσου ή λοίμωξης. Είναι σημαντικό να εξετάσετε την κατάσταση αυτή, ιδιαίτερα εάν συνοδεύονται από πυρετό ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Πρησμένα άκρα δακτύλων: Το πρήξιμο των δακτύλων, σε συνδυασμό με την αύξηση της καμπυλότητας των νυχιών, μπορεί να υποδείξει καρδιακά προβλήματα ή μόλυνση των καρδιακών θαλάμων.

Αυτές οι ενδείξεις συνήθως σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις και απαιτούν ιατρική παρακολούθηση.

Κέρινοι σβώλοι στα χέρια: Οι κέρινοι σβώλοι είναι λεία εξογκώματα στο δέρμα, συνήθως στα χέρια, που προκαλούνται από την συσσώρευση πρωτεΐνης στην καρδιά. Αυτή η κατάσταση, γνωστή και ως “σύνδρομο δύσκαμπτης καρδιάς”, μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς και απαιτεί άμεση ιατρική αντιμετώπιση.

Αποχρωματισμός στις παλάμες: Ο αποχρωματισμός με κηλιδωτά κόκκινα ή καφέ σημάδια στις παλάμες (Janeway lesions) μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα στην καρδιά. Αυτές οι ενδείξεις είναι κοινά συνδεδεμένες με βακτηριακές λοιμώξεις και απαιτούν προσοχή και ιατρική επέμβαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθώς η υγεία της καρδιάς είναι κρίσιμη για την ευεξία μας, είναι σημαντικό να μην παραμελήσουμε αυτές τις ενδείξεις. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ενδείξεις στα χέρια σας, συνιστάται να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.