ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τελικά είναι σωστό να πλένουμε τα δόντια μας πριν ή μετά το φαγητό – Γιατρός αποκαλύπτει

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε στο TikTok

Τελικά είναι σωστό να πλένουμε τα δόντια μας πριν ή μετά το φαγητό – Γιατρός αποκαλύπτει

Το αν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πριν ή μετά το φαγητό είναι μια ερώτηση που απασχολεί πολλούς ανάμεσά μας. Ένας γιατρός χρησιμοποίησε το TikTok και πήρε θέση για αυτό το αιώνιο δίλημμα.

Εδώ και χρόνια, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: σε εκείνους που δίνουν προτεραιότητα στο να απομακρύνουν την πρωινή αναπνοή με το που ξυπνούν και σε εκείνους που προτιμούν να απολαύσουν το πρωινό τους πριν φροντίσουν τη στοματική τους υγιεινή. Ο Dr. Sooj ρίχνει φως στο ποια προσέγγιση είναι πιο ωφέλιμη για την οδοντική σας υγεία.

@doctorsooj

Should you brush teeth before or after breakfast? Doctor explains | #toothcare #teethhealth #toothhealth #dentalcare #dentalhealth #brushteeth #dentist #doctorexplains

♬ original sound – Dr Sooj

Ο Dr. Sooj εξηγεί: «Γιατί πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν από το πρωινό; Όταν τρώτε ή πίνετε κάτι, το pH του στόματός σας γενικά πέφτει. Αυτό το καθιστά πιο όξινο. Αν στη συνέχεια πάτε αμέσως και αρχίσετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, ουσιαστικά βουρτσίζετε το οξύ μέσα στα δόντια σας, φθείρετε το σμάλτο και αν αυτό συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε εκθέτετε κάτι που ονομάζεται οδοντίνη, το οποίο είναι το στρώμα κάτω από το σμάλτο – αυτό το στρώμα είναι οπουδήποτε μεταξύ κίτρινου και καφέ – και αυτό σημαίνει ότι τα δόντια σας μπορεί τελικά να γίνουν πιο κίτρινα».

Με άλλα λόγια, το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφίμων ή ποτών μπορεί ενδεχομένως να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι, η ετυμηγορία είναι δεδομένη: το βούρτσισμα των δοντιών σας πριν από το πρωινό είναι η συνιστώμενη προσέγγιση. Μειώνει την ανάγκη αναμονής και συμβάλλει στην προστασία των δοντιών σας πριν από τις δυνητικά καταστροφικές για το σμάλτο επιδράσεις των όξινων τροφών ή ποτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, για όσους προτιμούν να απολαύσουν πρώτα το πρωινό τους, ο Dr. Sooj προτείνει να περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα μετά το φαγητό πριν το βούρτσισμα. Αυτό δίνει χρόνο στο επίπεδο pH του στόματός σας να ομαλοποιηθεί, μειώνοντας τον κίνδυνο να βουρτσίσετε τα δόντια σας με οξέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.