Τέλος το καθημερινό μπάνιο: Οι σοβαροί κίνδυνοι για το σώμα και τι λένε οι δερματολόγοι

Το καθημερινό μπάνιο, δεν ωφελεί το δέρμα

Τέλος το καθημερινό μπάνιο: Οι σοβαροί κίνδυνοι για το σώμα και τι λένε οι δερματολόγοι

Φαίνεται πως το καθημερινό μπάνιο δεν συνιστάται από τους δερματολόγους, καθώς αφαιρούμε από το σώμα μας, όλη τη φυσική χημεία που μας προστατεύει από εξωγενείς βακτηριακές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNN, o Dr. James Hamblin, αναφέρει πως το καθημερινό μπάνιο, δεν ωφελεί το δέρμα, καθώς τόσο τα σαπούνια, όσο και τα σαμπουάν είναι σχεδιασμένα ώστε να αφαιρούν από το δέρμα όχι μόνο τις ακαθαρσίες, αλλά και το σμήγμα με αποτέλεσμα να ευνοείται η ξηρότητα.

Επιπλέον όσο πιο ζεστό είναι το νερό που χρησιμοποιεί κανείς και όσο πιο δυνατά τρίβει το δέρμα του, τόσο πιθανότερο είναι να εκδηλώσει ξηροδερμία.

Η σωστή συχνότητα που πρέπει να κάνουμε μπάνιο εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, την εποχή και τις δραστηριότητές του, αναφέρει ο Dr. James Hamblin.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους θα μπορούσαμε να κάνουμε ντους κάθε δεύτερη μέρα ή τρεις φορές την εβδομάδα, λαμβάνοντας όμως υπόψιν και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, αλλά και την καθημερινή μας ρουτίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), δεν υφίσταται κάποιο επιστημονικά τεκμηριωμένο όριο στο πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο. Αντιθέτως οι μόνες συστάσεις που έχουν εκδοθεί αφορούν τα παιδιά κι τους εφήβους. Σύμφωνα με αυτές τις συστάσεις, αν ένα παιδί ηλικίας 6-11 ετών θέλει να κάνει καθημερινά μπάνιο, οι γονείς δεν έχουν κανένα λόγο να μην το αφήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.