Τέσσερις τροφές που θα θωρακίσουν την καρδιά σας

Τι έδειξαν τα ευρήματα μελέτης

Τέσσερις τροφές που θα θωρακίσουν την καρδιά σας

Η διατροφή είναι το κομμάτι που διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην υγεία σου. Κάθε μέρα διαβάζεις και ακούς τόσα, που πλέον δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Τι είναι καλό να τρως τελικά, και τι όχι; Το κρασί κάνει καλό στην καρδιά σου και αν ναι ποια είναι η σωστή ποσότητα που μπορείς να πιείς;

Ερευνητές από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Καρδιολογίας πραγματοποίησαν κάποιες μελέτες με στόχο να διευκρινίσουν με ακρίβεια ποια τρόφιμα πρέπει όλοι να τρώμε για μια πιο υγιή καρδιά. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας έπειτα από έλεγχο 60 μελετών.

1. Αμύγδαλα

Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη μείωση της LDL χοληστερόλης. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, η οποία διατηρεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα υγιές.

2. Μήλα

Την παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» τη γνωρίζεις; Αυτό αρκεί για να καταλάβεις πόσο καλό κάνουν τα μήλα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο φρούτο και η φλούδα τους περιέχουν διαλυτές ίνες, που καθαρίζουν τα τοιχώματα των αρτηριών.

3. Μύρτιλo

Τα μικρά αυτά μπλε φρούτα έχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται πτεροστιλβένιο, το οποίο μπορεί να διεγείρει τα ηπατικά κύτταρα για καλύτερη καταστροφή του λίπους και της χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.

4. Καφές

Κάπου εδώ μπορείς να αναστενάξεις από ανακούφιση και δικαίωση, αφού διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας και χωρίς κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, όπως υπέρταση ή αρρυθμίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμήσου όμως: η υπερβολική ζάχαρη και η προσθήκη κρέμας μπορεί να μειώσει τα οφέλη του καφέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.