ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τέσσερις τρόποι για να μειώσετε το άγχος σας μέσα σε μερικά λεπτά

Δοκιμάστε τα και θα δείτε διαφορά

Τέσσερις τρόποι για να μειώσετε το άγχος σας μέσα σε μερικά λεπτά

Το άγχος δεν θα φύγει ποτέ εντελώς, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να το ελαττώσουμε. Αν τα καταφέρουμε, τότε θα καταφέρουμε και κάτι άλλο: να γίνουμε πιο ανθεκτικοί στο μελλοντικό στρες αλλά και να περιορίζουμε κάποιες μακροχρόνιες επιπτώσεις του στρες στην σωματική μας υγεία.

Αν κάνετε τα παρακάτω πράγματα δεν θα σας πάρει παραπάνω από μερικά λεπτά. Δοκιμάστε τα και θα δείτε διαφορά.

Box Breathing

Πρόκειται για ένα μοτίβο αναπνοής το οποίο βασίζεται σε ίσες μετρήσεις, εισπνέοντας και εκπνέοντας, κρατώντας ταυτόχρονα την αναπνοή σας ενδιάμεσα. Εισπνεύστε αργά, κρατήστε την αναπνοή σας, εκπνεύστε και κρατήστε την αναπνοή σας ξανά. Αυτός είναι ένας γρήγορος, ισχυρός τρόπος για να την χρησιμοποιήσετε για να ηρεμήσετε το μυαλό και το σώμα σας. Και μπορείτε να τον επαναλάβετε όσες φορές θέλετε.

Διαλογισμός

Πάρτε το χρονόμετρο του κινητού σας και βάλτο το στα 5 λεπτά. Καθίστε σε όρθια στάση, είτε σε μια καρέκλα, είτε στο πάτωμα. Δώστε όλη σας την προσοχή στην αναπνοή σας, εισπνεύστε βαθιά, διαστέλλοντας την κοιλιά σας και προσπαθήστε να εκπνεύσετε αργά και σταθερά από το στόμα. Αν σκέφτεστε τα πάντα, μην τσαντιστείτε, ούτε να κρίνετε, και εστιάστε ξανά στην αναπνοή.

Φροντίστε να είστε καλά στην προσωπική σας ζωή

Κάντε σχέδια να περάσετε χρόνο με έναν φίλο ή έναν συγγενή σας. Όταν βρεθείτε μαζί τους, προσέξτε να είστε απόλυτα παρόντες, να ακούτε με προσοχή και ενεργά και να απαντάτε με ενδιαφέρον και συμπόνοια. Αυτό σας βοηθά να απελευθερώσετε ωκυτοκίνη, την γνωστή ορμόνη της αγκαλιάς, η οποία σταματά τις βλαβερές συνέπειες της κορτιζόλης.

Διαλειμματική νηστεία

Μπορεί η νηστεία να μην είναι μέσα στο κεφάλι σας σαν αγχολυτικό, αλλά μια διατροφή με διαλείμματα, βοηθά το σώμα ώστε να ενεργοποιηθεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, δηλαδή την ηρεμιστική κατάσταση ανάπαυσης και πέψης. Η αναλογία είναι δική σας απόφαση, αλλά το 16 προς οκτώ, δηλαδή 16 ώρες νηστεία και 8 ώρες παράθυρο φαγητού, είναι μια βιώσιμη επιλογή για όλους μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.