ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Ψαλτοπούλου: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για την 4η δόση στους κάτω των 60 ετών»

«Για τις μικρότερες ηλικίες δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα»

Θ.Ψαλτοπούλου: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για την 4η δόση στους κάτω των 60 ετών»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, για την 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και τις υποπαραλλαγές Ο4 και Ο5.

«Πράγματι έχουμε την υποπαραλλαγή Ο4 και Ο5, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές και έχουν καλύψει τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, από την άλλη δεν έχουμε μεγάλη αύξηση στους διασωληνωμένους και στους θανάτους», ανέφερε αρχικά, σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί οι άνω των 70, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα κι όσοι δεν είναι επαρκώς εμβολιασμένοι.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που λέει πως «δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για πρόσθετο όφελος από 2η ενισχυτική δόση» η κ. Ψαλτοπούλου είπε πως υπάρχουν έως τώρα ενδείξεις για τους άνω των 70 ετών, και τα άτομα 60-79, όπως αναφέρει το ECDC, έχουν αποτέλεσμα με την 4η δόση, όταν έχουν πρόβλημα υγείας.

«Για τις μικρότερες ηλικίες δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα» προσέθεσε η ίδια, προτρέποντας όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα να μιλήσουν πρώτα με τον γιατρό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξήγησε πως με το γεγονός πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ακόμη, δεν σημαίνει πως η 4η δόση κάνει κακό, ωστόσο δεν προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια για την ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.