ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Βασιλακόπουλος: «Δεν θα κινδυνεύσει κανείς εάν κάνει την 4η δόση – Δεν προστατεύουν οι δύο»

Περισσότερους εμβολιασμούς ζητά ο Θ.Βασιλακόπουλος

Θ.Βασιλακόπουλος: «Δεν θα κινδυνεύσει κανείς εάν κάνει την 4η δόση – Δεν προστατεύουν οι δύο»

Συνεχίζει να πιέζει για περισσότερους εμβολιασμούς ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθώς πλέον υποστηρίζει ότι για να είναι προστατευμένος κάποιος πρέπει να κάνει και την τέταρτη δόση και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι είναι και «απόλυτα ασφαλής», χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει σχετικές μελέτες. 

«Οι προβλέψεις που είχαμε κάνει για ένα «καλό Πάσχα» όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώνονται, η επιδημία είναι σε μία σαφή αποκλιμάκωση, και δεν είναι ότι έχουμε μειωθεί μόνο τα κρούσματα, αλλά και άλλοι δείκτες, που εκτιμούμε για την πορεία της πανδημίας για παράδειγμα ο μέσος όρος των εισαγωγών.

Προφανώς αυτό το πετύχαμε πληρώνοντας ένα μεγάλο «κόστος», αυτό των θανάτων, καθώς κάποιοι συμπολίτες μας δεν επέλεξαν τον δρόμο της επιστήμης, δηλαδή το να μην εμβολιαστούν. Η ανοσία της κοινότητας αυξάνει με τα εμβόλια και τις λοιμώξεις και το ιδανικό θα ήταν να ήταν μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμών και να μην υπήρχε χώρος για τις λοιμώξεις», ανέφερε αρχικά.

«Κάθε μέρα τα νούμερα των διασωληνωμένων, «μιλούν» για συγκεκριμένο ποσοστό ανεμβολίαστων, και πλήρως εμβολιασμένων, και βλέπει κανείς ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπερνά το 40%. Με βάση τα νέα επιστημονικά δεδομένα, όποιος έχει κάνει μέχρι και την 2η δόση, δεν είναι πλήρως προστατευμένος, για είναι κανείς προστατευμένος πρέπει να έχει κάνει και την 4η δόση. Στις ΗΠΑ οι άνω των 50 ετών, μπορούν να κάνουν και 4η δόση και αυτό έχει βοηθήσει πολύ. Ας ανοίξει η πλατφόρμα να γίνουν ραντεβού, όχι όμως σε υποχρεωτική βάση», συνέχισε.

«Δεν θα κινδυνεύσει κανείς εάν κάνει την 4η δόση, είναι απόλυτα ασφαλής, και είναι τρομερά αποτελεσματική, τετραπλασιάζει την προστασία από βαριά νόσο ιδίως στους άνω των 60 ετών, αλλά σημαντικά και σε αυτούς που είναι 50 ετών και άνω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανοσία που αφήνει η όμικρον δεν είναι 6μηνης διάρκειας, γι’ αυτό βλέπουμε πολλές λοιμώξεις», κατέληξε λέγοντας ο κ. Βασιλακόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.