ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Θ.Βασιλακόπουλος θέλει 4η δόση καλοκαιριάτικα – «Αν περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο είμαστε εκτεθειμένοι για 4 μήνες»

Τι είπε για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και την αύξηση των κρουσμάτων

Ο Θ.Βασιλακόπουλος θέλει 4η δόση καλοκαιριάτικα – «Αν περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο είμαστε εκτεθειμένοι για 4 μήνες»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ΜΕΘ, κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και γνωτός «ειδικός» της κυβέρνησης θέλει να χορηγηθεί η 4η δόση εξαναγκαστικά σε όλους καλοκαιριάτικα για να μην χαθούν τέσσερις μήνες μέχρι τον Οκτώβριο!

Και τον Οκτώβριο τι; 5η δόση; 6η δόση;

Ο κ. Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην προτροπή της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σε πολίτες 30-59 ετών να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου, λέγοντας ότι από τα στοιχεία της έκθεσης του ΕΟΔΥ την Παρασκευή, προκύπτουν «σχετικά χαμηλά επίπεδα στους δείκτες που αφορούν διασωληνωμένους και θανάτους, όμως χθες οι νέες εισαγωγές ήταν 219, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν γύρω στις 80 την ημέρα».

«Αυτό μπορούμε να αποφύγουμε με μια τέταρτη δόση. Δεν σημαίνει ότι θα αποφύγουμε την μόλυνση από κορωνοϊό, αλλά εάν κάποιος προσβληθεί να μην αντιμετωπίσει βαριά συμπτώματα», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Επεσήμανε πως «εάν περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο, είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο για τέσσερις μήνες. Στο διάστημα αυτό σκεφθείτε πόσοι άνθρωποι θα εισαχθούν στο νοσοκομείο, πόσοι θα διασωληνωθούν και θα κινδυνεύσουν και πόσοι θα χαθούν. Γιατί να υπάρχει η έκθεση σε αυτόν τον κίνδυνο;».

«Από την τρίτη δόση έχει περάσει ήδη αρκετό διάστημα. Κανονικά στους 3-4 μήνες έχει σε μεγάλο βαθμό παρέλθει η μεγάλη προστασία που παρέχει. Προστατευόμαστε σημαντικά από την τρίτη δόση, αλλά με την τέταρτη δόση, που πλέον μας αφορά όλους ενισχύει την άμυνα μας», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Δηλώνοντας ότι η δική του προτροπή είναι να κάνουν όλοι την λεγόμενη δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο Καθηγητής επεσήμανε πως «κανείς δεν έπαθε κάτι, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό ότι κάποιος έπαθε κάτι από την τέταρτη δόση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δυστυχώς έχουμε αύξηση κρουσμάτων γιατί οι υποπαραλλαγές Όμικρον 4 και 5 είναι πιο μεταδοτικές και οι μάσκες πλέον δεν μας προστατεύουν τόσο πολύ, ακόμη και αν τις φοράμε. Εκ του αποτελέσματος, η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας συνέβαλε στη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας, δεν είμαστε μια απομονωμένη χώρα», κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.