ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εμβόλια χωρίς τέλος – Θ.Βασιλακόπουλος: «Το φθινόπωρο θα έχουμε νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο για όλους»

«Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων»

Εμβόλια χωρίς τέλος – Θ.Βασιλακόπουλος: «Το φθινόπωρο θα έχουμε νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο για όλους»

Συνεχώς εμβόλια. Αυτή είναι πάλι η απάντηση των… “ειδικών” οι οποίοι κραδαίνουν και πάλι τον τρόμο του κορωνοϊού με την απάντηση που να δίνουν να είναι ένα νέο εμβόλιο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής 12 Ιουνίου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το φθινόπωρο θα έχουμε επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον γενικό πληθυσμό.

«Για τον υπόλοιπο πληθυσμό θα υπάρξει σίγουρα από το Σεπτέμβρη – Οκτώβρη νέο εμβόλιο που θα περιλαμβάνει στη σύνθεσή του και τις μεταλλάξεις που έχουν επικρατήσει, θα είναι επικαιροποιημένο», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν τελειώσει οι κλινικές μελέτες για αυτό και δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις.

Τι θα γίνει με την τέταρτη δόση;

Αναφερόμενος στο τι θα γίνει με την τέταρτη δόση του εμβολίου, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι «Αυτοί που πρέπει να κάνουν σίγουρα τέταρτη δόση, είναι αυτοί που έχουν ανοσοκαταστολές, ή αυτοί που είναι πάνω από 60. Ο εμβολιασμός με τέταρτη δόση έχει βαλτώσει στη χώρα μας ακόμα και για αυτές τις ηλικίες.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να περιμένουν το νέο εμβόλιο από το φθινόπωρο, γιατί συνεχίζουμε να έχουμε 4-4,5 χιλιάδες κρούσματα τη μέρα. Είμαστε σε φάση ύφεσης, η ύφεση φαίνεται να έχει κάνει ένα πλατό πλέον, έχουμε λίγο λιγότερο από 100 εισαγωγές τη μέρα στα νοσοκομεία, ενώ έχουν ουσιαστικά αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα. Άρα οι μεγάλοι σε ηλικία πρέπει να προστατευθούν με την τέταρτη δόση».

«Δε θα ξαναγίνει ο κορωνοϊός αυτό που ήταν για την κοινωνία»

«Πλέον η επιστημονική κοινότητα έχει και άλλα όπλα στα χέρια της, όπως ένα πολύ καλό αντιιικό σκεύασμα. Είναι ένα χάπι που το παίρνεις μόλις νοσήσεις για να αποφύγεις το νοσοκομείο. Υπάρχει και ένας συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, που θα κρατάει έξι μήνες. Υπάρχουν όπλα, δε θα ξαναγίνει ο κορονοϊός αυτό που ήταν για την κοινωνία», ξεκαθάρισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων»

«Θα έχουμε περισσότερα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, είναι δεδομένο αυτό. Φαίνεται ότι είναι μια νόσος που αυτή τη φορά ξέφυγε λίγο από τη συνήθη μετάδοσή της. Δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα, η νόσος δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, είναι εύκολο σχετικά να περιοριστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, δεν έχει ασυμπτωματική μετάδοση. Τα συμπτώματα κάνουν να εμφανιστούν 1-2 εβδομάδες, ενώ είναι εύκολο σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα να εντοπίσουμε τις επαφές τους», ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος, καθησυχάζοντας αναφορικά με την ευλογιά των πιθήκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.