Ανακάλεσε την παραίτησή του ο «γιατρός της Σερίφου» – Είχε καταγγείλει το ΕΣΥ για τις τραγικές συνθήκες του ιατρείου

Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Ανακάλεσε την παραίτησή του ο «γιατρός της Σερίφου» – Είχε καταγγείλει το ΕΣΥ για τις τραγικές συνθήκες του ιατρείου

Ανακάλεσε τελικά την παραίτηση του ο Θανάσης Κοντάρης την οποία υπέβαλε τον περασμένο μήνα από τη θέση του γενικού/οικογενειακού ιατρού επιμελητή Α’ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σερίφου.

Ο «γιατρός της Σερίφου», όπως τον αποκαλούν, πριν μερικές εβδομάδες, είχε κάνει γνωστή μέσω Facebook με τίτλο «Τέλος Εποχής», την απόφασή του, να αφήσει τη θέση του και να επιστρέψει στη Σουηδία.

Εκεί δημοσιοποίησε το υπόμνημα παραίτησης, που είχε αποστείλει, στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όπου και παρέθετε 16 σκληρές αλήθειες για το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου του υπομνήματος στη σελίδα του στο Facebook, o κ. Κοντάρης έφτασε να δέχεται απειλές για την οικογένειά του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του.

Οι λόγοι ωστόσο που αποφάσισε τελικά να παραμείνει στη θέση του ήταν διαφορετικοί, όπως εξηγεί ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος , σαφώς, δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί. «Ηταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες», λέει ο κ. Κοντάρης. Μετά την ανακοίνωση της αίτησης παραίτησης του, πολλοί τον κομματοποίησαν – «για τους Αριστερούς έγινα παραστάτης, για τους Δεξιούς

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές», αναφέρει.

Το περιθώριο να ανακαλέσει την αίτηση παραίτησης έληγε σήμερα. Αλλά μέσα στον τελευταίο μήνα, διαπραγματεύτηκε καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου κυρίως με τον Χρήστο Ροϊλό, διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Οι ιθύνοντες δεσμεύτηκαν ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός οικογενειακός γιατρός ώστε να συνδράμει στις απαιτήσεις του ιατρείου στη Σέριφο.

Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια.

Ο ίδιος τονίζει ότι κρατά τις δεσμεύσεις που του έχουν δοθεί και επιμένει ότι ποτέ δεν μετάνιωσε την ανάρτησή του περί παραίτησης.

Και ο λόγος είναι απλός, όπως λέει ο ίδιος. «Γιατί χωρίς καμία διάθεση για κομματική τοποθέτηση, μετέφερα την αλήθεια των σημερινών συνθηκών στον χώρο της υγείας στις Κυκλάδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.